emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Червня 2015 OLEG 1000

Що може об’єднати українців: думка Подолян


Конфлікт, що наразі триває на Сході України, є результатом дестабілізації зовнішніх гравців, які скористалися гетерогенністю (неоднорідністю) України як держави, зокрема її регіональними особливостями. Водночас, у світі існує значна кількість країн, які складаються з неоднорідних суспільств, але в той же час об’єднані в одну політичну націю. За роки незалежності політичні еліти та держава не спромоглися розробити політику національної єдності України, натомість використовували регіональні особливості для отримання електоральних переваг у конкретних регіонах. При цьому інструментом роз’єднання виступало історичне минуле країни, в той час, як було відсутнє бачення майбутнього розвитку держави.
Саме виробленню політики національної єдності було присвячено круглий стіл у Хмельницькому 22 червня, що проводив Міжнародний Центр Перспективних Досліджень у партнерстві з громадською організацією «Хмельницька ініціатива». Учасники заходу змогли ознайомитись з результатами соціологічного опитування, що проводилось у всіх регіонах України та, зокрема, на Поділлі, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучерова. Соціологічний зріз стосувався актуальних питань сприйняття суспільством сучасних процесів та можливостей виходу з існуючої ситуації. Цікавим є той факт, що мешканці Поділля у питанні примирення українців віддають перевагу саме засобам масової інформації (34% опитаних) та не вірять у значний вплив міжнародних організацій та іноземних країн (34,3% опитаних). Стосовно думок подолян з питання проведення державної політики на неконтрольованих територіях, вони розділились майже порівну між варіантами: «території самі повернуться до складу України із погіршенням на них економічної ситуації» (37,2% опитаних) та «необхідно військовими засобами встановити контроль над територіями» (31,8% опитаних).
Наприкінці обговорення учасники дійшли висновку, що ідентифікація українців як нащадків Київської Русі є саме тим питанням, яке однаково позитивно сприймають на всій території України. Саме це та збільшення поінформованості у історичних процесах може стати основою об’єднання українців в одну політичну націю.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо