ye-logo.v1.2

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» не потрапив до числа претендентів на «Оскара»

Культура 2423
Фото: cossackland.org.ua

Стрічка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Михайла Іллєнка, яка частково знімалася у Кам’янці-Подільському, не увійшла до переліку головних претендентів на здобуття «Оскара».

Про це повідомляє «Телекритика» із посиланням на Американську академію кіномистецтв, що оголосила дев'ять художніх кінострічок, з-поміж яких будуть відібрані п'ять претендентів на «Оскар» у номінації «Наращий фільм іноземною мовою».

У цьому переліку стрічки «1 +1» (Франція), «Любов» (Німеччина, Франція, Австрія), «Королівські справи» (Швеція), «Кон-Тікі» (Данія, Великобританія, Норвегія), «Відьма війни» (Канада), «Ні»(Чилі), «За пагорбами» (Румунія), «Безодня» (Ісландія), «Сестра» (Швейцарія). Від початку на здобуття «Оскара» у заявленій номінації претендував 71 фільм.

П'ять номінантів буде відібрано 4 - 6 січня. Повний перелік претендентів на золоту статуетку «Оскар» в усіх категоріях оголосять на спеціальній церемонії в Лос-Анджелесі 10 січня 2012 року.
Ювілейна 85-та церемонія нагородження преміями Академії кіномистецтв за видатні досягнення року у світі кіно відбудеться 25 лютого.
«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» відзначено на кінофестивалях в Україні, Росії і США. Картина здобула приз у номінації «Найкращий повнометражний фільм» XXI Міжнародного кінофоруму «Золотий Витязь», та диплом «За найкращу чоловічу роль другого плану» (Олексій Колесник) та інші нагороди.
«Той, хто пройшов крізь вогонь» був представлений на двох впливових світових кіноринках - Європейському фільм маркеті (EFM) та Кіноринку в Каннах.
В український кінопрокат фільм вийшов 19 січня 2012 року. 

Більшість зйомок відбувалися в Україні впродовж 2008 — 2010 років. Знімали в Києві, Київській області, зокрема студентському містечку під Ржищевим та Кам'янці-Подільському та його околицях.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую