ye-logo.v1.2

Ексклюзивна ялинкова іграшка

Культура 6259
Фото: Дмитро Скрипник

Варто вперше відчути запах холоду, як одразу ж у нашій свідомості виникають новорічні пісні, печиво з корицею, мандарини і ялинка, яка, звісно, неможлива без новорічних прикрас!

 Ялинкові іграшки власноруч – це чудовий спосіб знову відчути себе дитиною, нагода щиро радіти життю і всім серцем очікувати свята. Як виготовити ексклюзивну кульку на ялинку, розкаже майстриня Руслана Коцай.

Для роботи знадобляться:
– кулька з пінопласту (біла з блискітками);
– стрічки атласні або сатинові (світло-зелена – 6 мм завширшки, темно-зелена – 1 см, червона – 6 мм);
– декоративна стрічка “квіточки” (молочна та червона);
– намистинки різних розмірів;
– металеві наконечники (використовуються, зазвичай, для виготовлення прикрас);
– шпильки;
– клей силіконовий (для зручності бажано в пістолеті);
– ножиці;
– нитка, стрічка або ліска.
Крок за кроком
З декоративної стрічки вирізати
20 червоних та 8 молочних квіточок.
На кульці знайти центр і застромити туди шпильку. Теж саме зробити з протилежного боку. Це для того, щоб позначити верх та низ майбутньої іграшки.
Взяти темно-зелену широку стрічку і обгорнути нею кульку від одного центру зверху до іншого центру знизу. Зайвий шматок стрічки відрізати, а стик закріпити шпилькою. Зробити те ж саме ще з одним шматком стрічки (малюнок має вийти хрест-навхрест). Потрібно слідкувати, щоб відстань між стрічками була однаковою та симетричною.
Шпильки обережно видалити і, підтримуючи пальцями місця стиків стрічки, скріпити їх клеєм.
Світло-зеленою тонкою стрічкою обгорнути кульку ще двічі там, де є вільне місце (також хрест-навхрест). У вас має вийти вісім білих секторів.
Поверх темно-зеленої широкої стрічки приклеїти червону. Обережно закріпити її на стиках клеєм.
Чотири молочні квіточки приклеїти на червону стрічку по горизонталі (по одній на кожну смужку). Намагатися робити це так, щоб вони розміщувалися на одному рівні.
З червоних квіточок зробити аплікації на тонкій світло-зеленій стрічці і закріпити все шпильками. Якщо ви одразу ж скористаєтеся клеєм, то потім виправити щось буде неможливо. У серединку кожної аплікації прилаштуйте молочну квіточку. Потім шпильки треба витягнути і все приклеїти. У вас має вийти 4 аплікації.
Зробіть зі стрічки чи ліски петельку, за допомогою якої ви потім вішатимете кульку на ялинку, і приклейте її до іграшки в центрі.
Простроміть крізь петельку велику намистинку, а зверху – маленьку. Закріпіть цю “пірамідку” клеєм.
Навколо намистинки приклейте
4-5 червоних квіточок. А ще одну квіточку прилаштуйте знизу кульки. На неї – намистинку, а на намистинку – металевий наконечник. Все слід закріпити шпилькою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую