ye-logo.v1.2

“Ідеальний біль” та “Монолог душі” від Дар’ї Кушал

Культура 6805
Фото: автора

Тим, що молода гарна дівчина співає, нікого не здивуєш. Та 20-річна Дар’я Кушал не лише має сильний і гарний вокал та незвичну манеру виконання, а й сама пише тексти та музику до власних пісень.

 До того ж зміст їх не обмежується підлітковим коханням: дівчина торкається соціальних та психологічних проблем, присвячує пісні батькам, тощо. У її творчому доробку — біля 20 композицій українською, російською та англійською мовами. Минулого року вона засвітилася у тусовці хмельницьких музикантів після того, як стала переможницею фестивалю авторської пісні “Вальс-бостон”.

“Не люблю теорію музики”
Даша народилася на Закарпатті, там же почалася її музична кар’єра: вона закінчила музичну школу за класом фортепіано, навчалася вокалу і вже у 10-річному віці брала участь у багатьох співочих конкурсах і фестивалях. Сім років вона мешкає у Хмельницькому, тут і почала писати власні пісні.
“Прозу і вірші я писала давно, а от музику почала десь два роки тому. Ще у школі я не любила теорію музики, так і зараз, не записую ноти, а просто награю на фортепіано мелодії”, - ділиться дівчина.
Даша виросла на творчості Майкла Джексона, причому захоплюється не лише його музикою, а й ним, як особистістю. “З часом мої музичні смаки змінюються, лише любов до творчості Джексона залишається незмінною, - розповідає дівчина. - Зараз я цікавлюся різними стилями, хіба що шансон не слухаю. З українського дуже люблю “Океан Ельзи”.
На її думку, у вітчизняному шоу-бізнесі спостерігається тенденція до спрощення, свою ж творчість вона бачить в міру складною, але доступною та зрозумілою не лише молоді, а й старшим людям.
“Пісню “Ви — найкращі” я написала для своїх батьків. Заспівала її на “Поділлі-центр”, тепер її замовляють різні люди, щоб привітати своїх рідних. Це дуже приємно”, - каже вона.

“Розповсюджую творчість через Інтернет”
У Хмельницькому Даша змінила вже трьох викладачів вокалу, доки знайшла саме свого. Віктор Ніколішин не лише навчає дівчину премудрощам співу, а й допомагає писати фонограми. Готові пісні Даша спершу дає слухати найріднішим людям, потім викладає їх в Інтернеті. “В соцмережах я маю багато знайомих, яких ніколи не бачила вживу, проте вони цікавляться моєю творчістю, чекають на нові пісні, хвалять та критикують. Критика має бути обов’язково, адже вона стимулює до удосконалення”, - каже хмельничанка.
Три роки тому вона спробувала себе у проекті “Х-фактор”. Пройшла кастинг, та виступити так і не довелося, оскільки віддала перевагу двомісячним гастролям Європою разом із університетським колективом. “Я зовсім не шкодую, що сталося саме так. У шоу-бізнесі стільки бруду, гриму, все настільки фальшиве. Я б не витримала морально”, - запевняє Даша.
До речі, вона не планує пов’язати подальше життя із музичною кар’єрою, це для неї лише хобі, важливе, але все ж таки хобі. Втім, професію дівчина обрала теж творчу — дизайнер інтер’єру.
“Після університету (Даша навчається на четвертому курсі ХНУ за спеціальністю “Дизайн інтер’єру та меблів” — прим. авт.) хочу попрацювати в різних компаніях, щоб набратися досвіду, а потім хотілось би відкрити власну дизайнерську студію”, - мріє студентка. Поки що вона розробляє дизайн власної кімнати, інтер’єр котрої планує оформити натуральними та екологічно чистими матеріали.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую