ye-logo.v1.2

Танцюй! Ти в Україні! (ВІДЕО)

Культура 2179

Сорок іноземців відвідали Хмельниччину з піснями країн Європи і поділилися досвідом, як вони відпочивають з користю.

Хор «Співучий міст», який не може назвати місце своєї прописки, бо до його складу входять учасники із багатьох країн, відвідав Меджибіж та Хмельницький. Щоправда, жителям жодного із міст так і не вдалося почути спів хору, адже подільський край іноземні гості відвідали винятково як туристи. В рамках всеукраїнського туру хористи «Співучого мосту» давали низку концертів у обласних центрах України. Хмельницький обіцяли внести до свого наступного гастрольного графіку. Кажуть, дуже вже місця подільські припали їм до душі. 
«Наші учасники, в основному жителі Бельгії та Германії, більшість із нас в Україні вперше, а на Хмельниччині то й взагалі ніхто ще не бував. У вас дуже гарна природа, багата культурна спадщина і веселі, щирі люди», – зізнається чи не єдина учасниця хочу з українським корінням Веерле Де Лейн. Саме вона піклується про переклад пісень, які виконує колектив, правильну вимову і готує весь довідковий матеріал про країну та місто, куди прямують хористи.
Хор «Співучий міст» – це єдиний в Європі колектив, до складу якого входять люди не тільки різного віку, фаху, а й представляють різні країни: Німеччину, Бельгію, Голландію, Швецію. Всіх їх об’єднує любов і неабиякий інтерес до музичної культури та пісенних традицій народів світу.
До речі, існує хор з 1947 року і побували його учасники уже майже в усіх країнах Європи та деяких країнах Латинської Америки. Пісні виконують мовою оригіналу, а репертуар, за словами керівника хору Міка Дебуса, досить великий і складний, нараховує понад дві тисячі різних музичних творів.
«Ми виконуємо і весільні пісні із Косова і польські колискові, любовну лірику народів Греції. Маємо також кілька українських народних пісень, а до приїзду на Хмельниччину вивчимо ще кілька», – зізнається пан Дебус.
Українські страви припали до душі іноземцям не менше ніж краєвиди. Приймала гостей «Кондитерська лавка», пригощали українськими борщем з пампушками, салом та іншими атрибутами українського столу.
Ситі та веселі гості, щоб сповна насолодитися гостинністю українців, вимагали шеф-кухаря закладу до зали, а найактивніша з гостей, під вигуки колег: «Танцюй! Ти в Україні», закружляла господаря каструль та тарілок у танці, під запальну мелодію (Див.відео).
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую