ye-logo.v1.2

Колоритне тріо «Веселі куми»

Культура 3180
автора
«Веселі куми» (зліва направо): Олег Подборський, Сергій Дронь та Володимир Коренюк. Фото: автора

У мальовничому селі Сумівці над Південним Бугом, що на Вінниччині, живуть щирі працьовиті і талановиті люди.

 Славиться воно знаними в тутешніх краях самобутніми майстрами коровайної справи, писанкарства, вишивальницями, художниками-аматорами та колоритними учасниками художньої самодіяльності.
Великою популярністю користується й чоловіче вокальне тріо «Веселі куми» Сумівського сільського Будинку культури. Художній керівник колективу – самодіяльний композитор Сергій Дронь. Писати пісні (слова і музику) він почав ще у шкільні роки. Цю справу Сергій Іванович продовжує й досі. У творчому доробку автора – понад два десятки пісень, серед яких «Калина», «Марічка», «У селі подільському», «Козацьке серце», «Пісня про село» та інші.
Назва колективу, як стверджує Сергій Дронь, пішла від приказок, анекдотів про кумів та виконання веселих українських пісень. До речі, тріо «Веселі куми» – колектив у складі справжніх козаків та кумів Олега Подборського, Сергія Дроня та Володимира Коренюка (на знімку зліва направо) – успішно виступає вже одинадцять років.
Репертуар цього популярного колективу різноплановий і нараховує понад три десятки пісень. «Веселі куми» азартно і професійно виконують українські народні, ліричні і патріотичні пісні, постійно вдосконалюють свою виконавську майстерність і розширюють репертуар. За роки творчої діяльності цей колоритний колектив неодноразово брав участь у масових заходах у селі та районі і області, у виїзних концертах по селах району.

Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую