ye-logo.v1.2

Капранови у Хмельницькому: кобза-рок, історія і...еротика (ВІДЕО)

Культура 4024

«А над Поділлям хмари ходять низько. Спасибі, Франек! Добрий день, Хмельницький!»

Так анонсували візит Віталій та Дмитро Капранови на своїй сторінці у Фейсбук. 
26 вересня Хмельницький зустрів їх з вологою і вітром. Спочатку погада трохи «намочила і задула» публіку, а вже під час концерту «вологу розводили» самі Капранови доводячи до сліз від сміху глядачів. Невеликий зал театру «Кут», камерна атмосфера, вірші іронічні, партіотичні та еротичні, у супроводі кобзи і «штуки, яка грає», так брати Капранови презентували нову книгу «Мальована історія незалежної України».
«Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями. Задум цієї книжки з’явився тоді, коли до нас якось підійшов син, який готувався до ЗНО з історії, і запитав як усі ці дати можна запамятати», – зізнаєть котрийсь із Капранових. Відрізнити з першого погляду де Віталій, а де Дмитро, практично нереально. Хіба запам’ятати, що Віталій – це той, хто грає на кобзі.
А грали гості чимало... Навчили хмельничан що таке кобза-рок, чим він відрізняється від блюзу і чому реггі – то не для всіх!

«Кажуть, блюз – це коли добрій людині погано, – цитує когось із критиків Дмитро Капранов. – Виходячи з цієї логіки, рок – це коли поганій людині добре, а блюз, то взагалі – коли не важливо яка ти людина, а важливо, що ти куриш!». Останнього робити не радять, кажуть, краще читайте історію України, або поезію.
Тим більше, що презентована книга, це звичні томи історії з купою цифр та імен, а книга на 80 сторінок, де на кожноиу розвороті вміщається добрячий шмат історії з найважливішими датами і героями того часу, коміксами і навіть картою.
Автори зазначають: «Є в науковому середовищі таке прислів’я, що якщо ти не можеш прибиральниці за 5 хвилин пояснити, чим ти займаєшся, то ти сам не розумієш, чим ти займаєшся. І ми спробували так само підійти до історії. Це не історична праця жодним чином, ні з якого боку, це праця письменницька. Ми взяли відомі факти, просто виклали їх послідовно, так, щоб можна було зрозуміти і запам’ятати».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую