ye-logo.v1.2

«Шевченко завжди актуальний. А нині - особливо»

Культура 7348
tarasshevchenko.at.ua
Фото: tarasshevchenko.at.ua

- вважають члени обласного громадського комітету з відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

 Створений минулої осені комітет об’єднав зусилля відомих митців, журналістів, громадських і політичних діячів у популяризації постаті Тараса Шевченка, його життя і творчості. «Ми робимо все для того, щоб Шевченко позбувся офіційного, академічного глянцю, завдяки якому будь-яка чинна в Україні влада «присвоює» його, і став рідним і потрібним для кожного українця, - каже голова комітету, журналіст Світлана Кабачинська. – Тому головне наше завдання увесь цей час – будити громадськість, зацікавлювати різні організації спільними проектами, які їм принесуть користь і прибуток, а людям – глибше знайомство з духовним батьком нації».
До прикладу, багато здатні зробити творчі спілки, причому започатковані ними виставки, конкурси, фестивалі тощо можуть перерости в традиційні. Дуже важлива координація діяльності освітян і працівників культури з поліграфістами і туристичними організаціями. Адже навіть сьогодні, в Шевченківський ювілейний рік, у крамницях не знайти портретів Кобзаря, календарів з його зображенням, картинами його пензля чи ілюстраціями до його літературних творів. Та й далеко не у всіх бібліотеках, школах, інших навчальних закладах є видання поезії і прози Шевченка. А як важливо для формування особистості кожного українця ближче познайомитися з біографією Шевченка, побувати там, де він народився, жив, де знайшов вічний спочинок.
Тому комітет допомагає перетнутися інтересам представників багатьох сфер діяльності у знаковій для України даті – Шевченковому ювілеї, надає пропозиції владним структурам щодо увічнення пам’яті видатного українця. Члени комітету виступають у навчальних закладах, у засобах масової інформації. Серед найближчих планів комітету – підготовка разом з колективом Хмельницького інституту МАУП ювілейної наукової конференції, проведення конкурсу «Актуальність творчості Тараса Шевченка». Комітет не збирається обмежувати свою діяльність лише ювілейним роком, вважаючи його лише початком роботи з вивчення спадщини видатного сина України.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую