ye-logo.v1.2

Коли пісня – як зброя!

Культура 2652

На військовому аеродромі бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України імені Петра Франка, відбувся спільний концерт за участю творчих колективів Старокостянтинівського і Хмельницького гарнізонних будинків офіцерів та відомого українського гурту з Вінниці – “ТІК”

 – Цей мистецький захід для льотно-підйомного складу, офіцерів і контрактників підрозділів забезпечення та відмобілізованих військовослужбовців запасу, які наразі у бригаді тактичної авіації проходять етап бойового злагодження, разом з колегами з Хмельницького ми планували заздалегідь, – підкреслив директор 42 гарнізонного будинку офіцерів Сергій Чеплаков. – Про те, що до нас приєднається гурт “ТІК”, стало відомо менше ніж за добу.
– Справа в тім, що напередодні у місцевому будинку офіцерів відбувся наш концерт для мешканців і гостей Старокостянтинова, – каже лідер гурту Віктор Бронюк. – По завершенню якого, до нас підійшов начальник клубу військової частини капітан Олександр Петрук і запропонував виступити наступного дня, на аеродромі, перед військовими авіаторами бригади, аби підтримати своєю творчістю бойовий дух війська у досить складний і напружений для України час. Наша команда з неприхованим ентузіазмом сприйняла цю пропозицію і ми з превеликим задоволенням дали 40-хвилинний концерт для Захисників Вітчизни. Ми з Вінниці, яка по праву вважається столицею вітчизняної військової авіації, і підтримати сьогодні льотчиків, для нас це справа честі, – додав Віктор Бронюк.
Заступник командира бригади по роботі з особовим складом підполковник Микола Старушик у свою чергу підкреслив, що для організації концерту під відкритим небом на летовищі бригади було облаштовано імпровізовану похідну сцену.
– Розширення формату учасників концерту ми у терміновому порядку погодили з вищим командуванням у Вінниці, – зазначив Микола Старушик. – Відвідати концерт вдалося далеко не усім бажаючим, адже через приведення бригади у вищі ступені бойової готовності переважна більшість постійного і призваного особового складу готується до польотів, бойового чергування, нарядів, несення служби у варті, в патрулях або відпочиває після них.
Командир бригади полковник Микола Коваленко подякував військовим артистам з 15-го і 42-го гарнізонних будинків офіцерів та учасникам популярного гурту “ТІК” за подароване військовослужбовцям свято пісні і танцю.
– Саме такої культурно-мистецької підтримки іноді не вистачає нашим військовослужбовцям, а тим більше, коли існує загроза вторгнення в Україну ворога. Українська пісня, величні патріотичні композиції про любов до Батьківщини, про мужню професію військового мов молитва пронизують наші серця і душі. Ми щиро вдячні усім вам за цей дарунок. Я впевнений, що разом з вами, підтримкою великого Українського народу наше військо зуміє захистити свою країну, зберегти недоторканність її кордонів державну волю і незалежність, – констатував полковник Микола Коваленко.

Андрій Агєєв.
Фото Сергія Чеплакова.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую