ye-logo.v1.2

Подивитись, погратись й, за бажанням, власноруч розфарбувати дерев’яну іграшку-забавку

Культура 5420

можна на другому поверсі Хмельницького академічного обласного театру ляльок

До неділі, 18 травня включно, там триватиме виставка «Яворівські іграшки-забавки для подільської малечі» знаного подільського майстра Семена Тлустого та його дружини Галини. Помилуватися їхніми барвистими іграшками можна щодня з 10 до 17 години. Розписані натуральними фарбами дерев’яні коники, жабки, свищики, брязкальця, возики, колиски, птахи, що «лопають» крилами, різноманітні янголи – це лише частина зі 150 робіт, представлених на виставці у театрі ляльок. До речі, малечі дозволено не лише усе ретельно оглянути, а й випробувати у дії. Якщо є бажання, можна взяти участь у майстер-класі й спробувати власноруч розмалювати дерев’яну іграшку-заготівку, за 10-30 гривень.
Як зізнається хмельничанин Володимир, який прийшов на виставку яворівських забавок разом із чотирирічною Катрусею, донька в захопленні від розмаїття таких незвичних для дітей ХХІ століття іграшок. «Вона звикла до пластмасових, переважно китайських, – каже чоловік. – А тут дерев’яні, екологічно чисті. Дитині дуже подобається – не відірвати від них. Але найбільше емоцій у доньки викликав майстер-клас – тепер матиме вдома дерев’яного янгола, якого вона розфарбувала сама під пильним оком майстра».
За словами Семена Тлустого, їхня родина вже багато років популяризує яворівську іграшку. «Возимо її по всіх куточках України, – каже Семен Іванович. – Але бачили її й далеко за межами нашої країни. І хоча у Канаді, Сполучених Штатах, Франції ми ніколи не були, проте там були наші дерев’яні іграшки-забавки. До речі, мрію започаткувати подільську іграшку. Перегляну орнаменти місцевих вишивок й створю на їхній основі розпис, нескладний для відтворення діточками».
 









Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую