ye-logo.v1.2

Павло Гудімов презентував у Хмельницькому проект “До Дерева” (ФОТО)

Культура 4002

Дерев'яну скульптуру відомого українського художника Миколи Малишка хмельничани дивитимуться протягом трьох місяців.

У Хмельницькому художньому музеї вперше стартував проект такого масштабу. Мешканці міста мають змогу побачити роботи Миколи Малишка — відомого українського художника та скульптора, володаря престижних нагород, чиї твори паралельно з нашим містом виставляються у Тулузі на найбільшому французькому фестивалі мистецтва.


На виставці представлена рубана дерев'яна скульптура, сучасна та архаїчна водночас, та оригінальні картини, виконані за допомогою крейди, землі та глини. До речі, ці полотна художник спеціально підготував для виставки у Хмельницькому.


76-річний художник, який переніс важку хворобу і зараз його серце працює на кардіостимуляторі, не приїхав на відкриття виставки - він не виїжджає далеко від дому. Натомість приїхав галерист Павло Гудімов, відомий більше як екс-гітарист гурту “Океан Ельзи”. Він детально розповів про художника та його твори.


“В мистецьких колах Миколу Малишка називають Кремінь. Він дуже сильний духом, пройшовши адаптацію після хвороби, він продовжує творити, і щороку назбирує матеріал на нову персональну виставку”, - розповідає засновник арт-центру “Я Галерея”, куратор виставки Павло Гудімов.


“Цей проект порушує багато аспектів нашого буття. Він діятиме протягом трьох місяців, і на цей час заплановані зустрічі та дискусії з громадськістю, мистецтвознавцями, виступи музикантів та поетів, - розповідає директор Хмельницького обласного художнього музею Лариса Чернова. - Запрошуємо усіх охочих долучитися. Прагнемо, щоб музей був майданчиком для обговорення подій, що на слуху”.


Подивитися роботи Миколи Малишка можна у художньому музеї, що на вулиці Проскурівській, 47.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую