ye-logo.v1.2

Фотограф-дайвер Микола Заварика: «Океан ще не зіпсований людьми, там немає ні депутатів, ні війн»

Культура 2975
Микола Заварика: довелося взяти в руки камеру та полізти з нею під воду, щоб показати людям всю красу океану
Микола Заварика: довелося взяти в руки камеру та полізти з нею під воду, щоб показати людям всю красу океану. Фото: автора

У Хмельницькому презентували фотовиставку київського митця «Океан любові».

49-річний фотограф Микола Заварика об’їздив півсвіту у пошуках підводних моделей. Мандрівник і вільний художник створює справжні шедеври підводного світу. За його словами, проводити зйомки під водою значно складніше, ніж на поверхні. «Вдалий кадр – це як лотерея. Оптичні властивості води зовсім не такі, як властивості повітря. Через це часто автофокус не правильно спрацьовує . Об’єкт під водою здається значно ближче, ніж він є насправді. Також відмінність в освітленні, зламуванні світла», - говорить фотограф-мандрівник.

За допомогою своїх знімків Микола Заварика намагається показати людям, що наша планета дивовижна, і її потрібно любити та оберігати. У хмельницькому музеї-студії фотомистецтва на виставці київського фотографа родом з Маріуполя представили 48 його підводних робіт. Фотографії зроблені у Червоному морі, Індійському океані, на Мальдівах, Індонезії, Малайзії, Новій Гвінеї.

Роботи Миколи неодноразово були представлені у Маріуполі, Києві, Одесі та Хмельницькому

«Я подорожував не як фотограф, а як дайвер. Підводний світ надзвичайно багатий. Він захоплює своєю красою, яку людина ще не встигла зіпсувати. Коли я приїжджав додому після подорожі, я розповідав рідним, близьким як гарно та чудово під водою. Вони мені вірили, але я бачив, що до кінця вони мене не розуміють. Тому довелося взяти в руки камеру та полізти з нею під воду, - ділиться дайвер.

Фотографії Миколи Заварики експонуватимуться у Хмельницькому до 7 вересня

Як зазначає Микола Миколайович, найлютіший хижак під водою – людина. Від них всі істоти тікають, навіть акули. «Як правило, найцікавіше посеред океану. Наприклад, ми перетинали екватор під водою, коли під нами було чотири кілометри глибини, – додає фотохудожник. – Океан – це колиска життя та кохання. Він забирає всю негативну енергію. Коли протягом тижня занурюєшся у нього, приїжджаєш додому зовсім іншою людиною».

Виставка світлин "Океан любові" експонуватимуться у хмельницькому музеї-студії фотомистицтва (Проскурівська, 56) до 7 вересня.

За словами фотографа, кожна фотографія маю власну історію

На багатьох фотографіях зображені акули

В експозицію увійшли 48 робіт, знятих у різні роки
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую