ye-logo.v1.2

Андрій Зоін: "Через три тижні ми приступимо до підготовки наступної "Республіки"

Культура 4391

Директор фестивалю розповів про позакадрові моменти цьогорічного фестивалю та про підготовку до наступного.

Фестиваль вуличного мистецтва "Республіка" ще триває - попереду заключний концерту за участю "Бумбоксу" та інших гуртів. Доки гості веселяться та насолоджуються музикою, організатори цілодобово працюють та вирішують проблеми, які виникають у процесі. Під час прес-конференції директор фестивалю Андрій Зоін та прес-менеджер Іванна Мартинів розповіли про ювілейну "Республіку".
"Головна проблема - це дощ. Таких сильних опадів на фестивалі не було за чотири попередніх роки. На щастя, люди не зважають на дощ та веселяться, однак є проблеми. Вчора дощ залив основний пульт, тепер ми терміново шукаємо апаратуру у Тернополі, Вінниці та інших містах, щоб сьогоднішній концерт нормально відбувся, - розповідає Андрій. - Під сценою розвантажуємо щебінь, щоб не було під ногами багнюки".
Ще одна проблема ,яка виникла у процесі фестивалю, полягає у тому, що нова локація фестивалю Art-Dvir не змогла вмістити усіх охочих.
"Ми розраховували на кілька сотень глядачів, однак людям дуже сподобалася ця локація та гурти, які там виступали, під сценою просто не могли розміститися усі охочі, - каже Андрій Зоін. - Можливо, наступного року ми перенесемо Art-Dvir у саму фортецю".

"Республіка-2015" ще триває, а організатори скоро розпочнуть підготовку до "Республіки-2016".


Серед позитивних моментів організатори назвали рекордну кількість відвідувачів - за два дні по квитках пройшло на фестиваль близько п‘яти з половиною тисяч глядачів. Також особливий успіх мала традиційна акція "Обміняй телевізор на квиток", в ході якої перші 20 чоловік могли отримати безкоштовний квиток на фестиваль, принісши старий телевізор, 20 наступних отримували 50-відсоткову знижку. Цьогоріч крім телевізорів на квитки обмінювали ще й старі килими, на знак боротьби з міщанством.
"Це символічна акція, нею ми хочемо показати, що телевізор засмічує мозок, його не варто дивитися, - кажуть організатори. - Ідея з килимами виникла більше як жарт, їх ми використали при оформленні сцени Art-Dvir".
Зовсім скоро, через кілька тижнів, організатори приступлять до підготовки наступної "Республіки". у них непросте завдання - із обмеженим бюджетом провести якісний фестиваль із хорошим музичним складом. Оскільки "Республіка" відбувається у невеличкому місті, 90% гостей - приїжджі. Щоб залучити велику кількість людей, склад гуртів має бути різноманітним і цікавим. Щороку організатори обов'язково запрошують гурти зі сходу України та з Криму.
Зібрані під час фестивалю кошти будуть використані на нові малюнки, які з‘являться у місті незабаром.
Увага! В останній день фестивалю у програмі відбулися зміни.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую