ye-logo.v1.2

Синтез мистецтв у Хмельницькому: поляки поділилися з хмельничанами мистецькими здобутками

Культура 5617

У Хмельницькому відкрили першу українську сесію міжнародного фестивалю “Синтез мистецтв” .

Відкриття фестивалю відбулося вчора, 22 вересня, у залі Хмельницького обласного художнього музею. «Синтез мистецтв» - це польсько-український проект, який, поєднавши творчість різних поколінь, демонструє цікаві ідеї в мистецтві та дизайні. Цього дня на виставці презентували творчі доробки викладачів та студентів кафедри дизайну Хмельницького національного університету, кафедри дизайну Природничо-технологічного університету (місто Бидгощ, Польща) та Університету мистецтв (місто Познань, Польща).

До представленої експозиції увійшли проекти з дизайну одягу, предметно-просторовий дизайн, графічний дизайн й реклама, творчі експерименти й концепти. Завдяки виставці хмельничани мали можливість ознайомитися з найрізноманітнішими зразками сучасного мистецтва.

На відкритті фестивалю презентували найрізноманітніші вили мистецтв

«Цей фестиваль у Польщі проводиться уже кілька років. Нещодавно вони запросили нас взяти у ньому участь. Ми їздили до них у гості в травні цього року, де взяли участь у польському варіанті «Синтезу мистецтв». Тепер польські дизайнери приїхали до нас, - розповідає завідуючий кафедри дизайну ХНУ професор Кармаліта. – У Хмельницькому фестиваль ми організували до Дня міста. Сьогодні його перший день, а тривати він буде цілий тиждень».

Багато робіт на виставці привезені з Польщі

Із Польщі до Хмельницького на фестиваль приїхала делегація із 22 людей. Усі вони привезли до нашого міста творчі доробки, якими охоче поділилися з хмельничанами. Скульптури, фотографії, графічний дизайн, живопис, проекти з дизайну одягу, предметів інтер’єру, сміливі творчі експеримети – усе це протягом тижня демонструватимуть хмельничанам у художньому музеї.

Фестиваль "Синтез мистецтв" відбувся вперше в Україні

«Ми багато кого запрошуємо в гості до нашого міста, але, на жаль, не всі запрошені іноземні делегації приїжджають. Бояться ситуації в країні. Польські дизайнери ж привезли нам свою інтелектуальну власність. Вони захотіли поділитися з нами своїми творчими доробками та мистецькими пошуками. А це багато значить», - зазначила керуюча справами виконкому Людмила Черевченко.

Молоді дизайнери Хмельницького показали свої колекції одягу

На відкритті «Синтезу мистецтв» показали також кращі колекції одягу студентів Хмельницького національного університету за останні два роки. Представлені колекції дизайнерського одягу, зроблені у студентському домі моделей, є переможцями багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Тепер на них змогли поглянути також у музеї.

Макети взуття біодизайну

«Сьогодні найбільше мені запам’яталися колекції одягу. Вражена, що наша хмельницька молодь така креативна і талановита. Водночас дуже сподобалися усі ці незвичні скульптури, привезені з Польщі. Як виявилося, сучасне мистецтво навіть дуже різноманітне. Цікаві підходи до створення чогось незвичайного, але красивого», - поділилася 21-річна хмельничанка Катерина Вознюк.

Соціальна реклама від студентів

У Хмельницькому обласному музеї виставка діятиме до 28 вересня. Крім неї, «Синтез мистецтв» того дня відбувся в обласній філармонії, де з концертною програмою виступив симфонічний оркестр Куявсько-Поморського воєводства (Польща). А в суботу, 26 вересня, о 19.00 у рамках фестивалю ще один концерт пройде у Хмельницькому костелі Христа Царя Всесвіту.

Портрет із Польщі

Автори продемонстрували оригінальні підходи до створення мистецьких робіт

В сонячному годиннику не тінь пересувається, а годинник обертається

Ось таке воно - сучасне мистецтво

Зал художнього музею був заповнений людьми

Кращі колекції, виготовлені зроблені у студентському домі моделей ХНУ

Представлені колекції є переможцями багатьох конкурсів

Тепер молоді дизайнери здобули нових прихильників

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую