ye-logo.v1.2

Фестивалимо, не виходячи з дому. Огляд найцікавіших подій Хмельницького

Культура 2662

У нашому місці відбудеться кілька потужних фестивалів.

Під час відкриття туристичного сезону-2016 презентували фестивальну мапу Хмельницького. Адже різнопланові мистецькі події – це те, що може привабити туристів у наше місто, переконані в управлінні культури і туризму.
На травень-грудень у місті заплановано близько двох десятків мистецьких подій. Серед них: традиційні заходи, присвячені певним датам (купальське дійство, День міста, Вернісаж на Проскурівській), міські конкурси та фестивалі, а також масштабні всеукраїнські та міжнародні фестивалі. Зокрема, Всеукраїнський фестиваль ковальства «Срібна підкова», Всеукраїнський медовий фестиваль, Міжнародний фестиваль мономистецтв «Відлуння» та інші. Деякі фестивалі презентували їхні ініціатори – творчі колективи Хмельницького.
Так, диригент Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру Роман Чернюк розповів про Всеукраїнський «Джаз-фест Поділля», який 27-29 травня втретє відбудеться у Хмельницькому.
«Такі фестивалі підіймають рейтинг міста, адже ми спілкуємося з музикантами з усієї України, запрошуємо їх до нас, - розповідає Роман Чернюк. - Сподіваємося, що кожного року наш фестиваль підійматиме планку, і врешті-решт буде не гіршим, ніж «Альфа Джаз Фест» у Львові».


Інціатор "Джаз-фесту Поділля" - муніципальний естрадно-духовий оркестр.

Серед запрошених на фестиваль гостей – відомий у світі квінтет-бенд Дениса Аду, який виступав у США, не менш відомий квінтет Олексія Когана, який організовує фестиваль «Jazz in Kiev», квартет Богдана Кравчука, який входить в десятку найкращих саксофоністів України та інші. Вперше запланований джем-сейшн – спільні імпровізації у виконанні різних музикантів.
Міжнародний етнофестиваль «Ладовиці» відбудеться 10-12 червня. Його організатори – фольклорний гурт «Ладовиці» та громадська організація «Відродження традицій Поділля».
«Ми маємо досвід організації регіонального фестивалю (регіональний різдвяний фестиваль «Благослови Боже, літо починати, Христа славити!» - прим. авт.), міжнародний проводимо вперше. До нас приїдуть колективи із різних куточків України, із Грузії та Польщі, також ведуться перемовини з ансамблями з Білорусі та Литви», - розповідає голова громадської організації «Відродження традицій Поділля» Ірина Волошина.


Крім музичної програми, заплановане дефіле у народних костюмах, майстер-класи із народних танців та ужиткового мистецтва. Щоб залучити якомога більше молоді, організатори планують функціонування сцени, на якій виступатимуть етно-рок-гурти. Усі концерти відбуватимуться просто неба, на майданчику біля кінотеатру Шевченка та у сквері Шевченка.
5-8 жовтня відбудеться Всеукраїнський фестиваль хорової музики «Співоча асамблея». Його у 2009 році започаткував Хмельницькій муніципальний хор.


Директор та художній керівник муніципального хору Ігор Цмур презентує фестиваль "Співоча асамблея".

Запланований приїзд знаних майстрів українського хорового мистецтва, зокрема, муніципального камерного хору «Київ», академічного камерного хору «Кантус» із Ужгорода, жіночого хору Київського інституту імені М. Глієра. Будуть гості з-за кордону – колектив із міста Шауляй, литовського побратима Хмельницького.
 

Мистецькі події Хмельницького-2016.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую