ye-logo.v1.2

У Хмельницькому військовий оркестр Нацгвардії влаштував грандіозний концерт

Культура 5059
Оркестр виступав майже дві години
Оркестр виступав майже дві години. Фото: автора

Музиканти виконували відомі хіти у центрі міста майже дві години.

 У Хмельницькому сьогодні, 27 червня, відіграв зведений оркестр військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Хоч із запізненням майже на дві години від запланованого часу, музиканти виконали відомі українські та зарубіжні композиції просто неба біля кінотеатру імені Т.Шевченка. Поруч в інформаційному наметі розповідали про переваги контрактної служби. Послухати та подивитись на оркестр, не дивлячись на спеку, прийшло чимало хмельничан.

"Виступ присвячений 20-й річниці Дня Конституції України. Виступає зведений оркестр для того, щоб популяризувати службу в Нацгвардії. Програма розрахована на дві години, багато цікавих номерів та імпровізацій", - розповідає заступник командира військової частини 3053 по роботі з особовим складом Ігор Муляр.

До складу оркестру увійшли 77 військових музикантів з п’яти оркестрів військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Окрім Хмельницького, оркестр завітав і до Чернівців, Івано-Франківська, Львова.

Військові музиканти дарували гостям дійства хіти відомих українських та зарубіжних композиторів, виконували дефіле, отримуючи від глядачів оплески та вдячні відгуки. Патріотичні твори музиканти грали на духових інструментах, серед яких труби, саксофони, сопілки та інші. Як розповідає учасниця оркестру зі Львова Василина Кадай (військова частина 4114) така служба для неї задоволення.

Дівчина каже, що служться їй добре

"Я служу вже третій рік, музикою займаюся практично з дитинства. Подобається мені служба, бо характер у мене бойовий і командувати люблю, - сміється дівчина. - У нашому оркестрі лише двоє дівчат, хлопці дуже добре до нас ставляться. Закликаю жінок записуватися в Нацгвардію, тут за ними добре доглядатимуть".

За словами Ігоря Муляра, оркестру в Нацгвардії у Хменицькому немає, оскільки штат частини не дозволяє, однак на службу за контрактом запрошують і хлопців, і дівчат.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую