ye-logo.v1.2

5 книжок Валентини Огороднік

Культура 2119
Фото: Фролова Марія

«Усе життя я працюю з книжками, пресою, товстими журналами, – розповідає директор товариства з обмеженою відповідальністю «Всесвіт преса» Валентина Огороднік

– Вдома маю велику бібліотеку. Й з дитинства багато читаю». Валентина Іванівна читач різнобічний, любить і серйозну літературу, і легке розважальне чтиво.

1. Ірвін Стоун «Муки та радощі»
Розповідь про видатного італійського скульптора, живописця, архітектора та поета епохи Відродження Мікеланджело Буонаротті. «Я взагалі дуже люблю читати про життя видатних людей, творчі біографії. Роман американського письменника Ірвіна Стоуна один із найулюбленіших, який я часто перечитую», – каже Валентина Іванівна.

2. Поезія Олександра Пушкіна.
«У мене є зібрання творів Пушкіна у десяти томах, – розповідає Валентина Іванівна. – Мені дуже подобається його поезія. Але найчастіше до рук беру останній, десятий том, у якому зібрані його листи до друзів, сім'ї, чиновників і до самого себе. В листах Пушкін розкривається не лише як поет, а як людина».

3. Твори Вікторії Токарєвої.
«Це тонка, лірична письменниця, – каже Валентина Огороднік. – Подо-бається неповторний стиль письмен-ниці іронічний та вишуканий. За її сценарієм зняті мої улюблені фільми – «Джентельмени удачі» та «Йшла собака по роялю», а зараз переглядаю стрічку «Ти є», зняту теж за сценарієм Вікторії Токарєвої».

4. Іоанна Хмельовська «Поганка бліда, отруйна».
Взагалі Валентині Іванівні подо-баються іронічні детективи. Любить читати Донцову, Устинову. Але сам жанр іронічного детективу запрова-дила якраз польська письменниця Іоанна Хмельовська. «Детективи, де вбивства, багато крові, мені не подобаються, – каже пані Валентина. – Тому читаю, здебільшого, так звані легкі жіночі детективи».

5. Павло Санаєв «Поховайте мене за плінтусом».
«Автор зазирнув у душу дитини, розкрив її внутрішній світ й зробив це настільки цікаво, що по-іншому сприймаєш світогляд дитини, – розповідає про улюблений твір Валентина Іванівна. – Книжку спочатку знайшла в Інтернеті. І лише недавно на форумі книговидавців у Львові, куди давно їжджу, змогла її купити. Раджу прочитати цю повість, бо вона справді надовго западає у душу».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую