ye-logo.v1.2

Гармонія у крайнощах: в Хмельницькому представили виставку картин сучасного мистецтва

Культура 2641

Хмельницький — друге місто в Україні, де експонують роботи.

У Хмельницькому художньому музеї, вчора, 9 серпня, представили роботи молодої художниці Альони Оласюк «Межа/ Грань/Border». Дівчина має російсько-українське походження, а наразі мешкає в Пекіні. Там і розвиває сучасне мистецтво. Малює Альона пером та китайською густою тушшю для каліграфії.

Художниця каже, що близько 10 років прожила у Хмельницькому,тому їй важливо показати свою творчість саме у цьому місті. Кілька тижнів тому картини експонувла у Києві. А до того бачили їх лише у Китаї.

“Я не орієнтуюсь на якусь конкретну аудиторію. Кожна робота - це окрема тематика і візуалізація, особливості її сприйняття. Це абстракція, в мене нема конкретних бажань того, що я хочу виплеснути в своїх роботах. Головне — щоб люди щось побачили в такій жорсткій мінімальній абстракції. Щось своє, і, як мінімум, задумались. На виставці під жодною із картин не має назви. Для себе я їх звичайно називаю. Також є 4 роботи, які я зробила в Хмельницькому і ніде не виставляла”, - розповідає художниця.

У Хмельницький художниця привезла 9 робіт та анімацію

За її словами, виставка у Хмельницькому набагато експериментальніша, ніж в Києві. Загалом представлено 9 картин і одна анімація, яка розбита на 2 частини. Також відео-презентацію робіт підготувала куратор виставки Аніта Немет.

Малює художниця китайською тушшю

“Коли я осмислювала роботи художниці, я зрозуміла, що через наші стереотипи стосовно мистецтва і графіки, ми шукаємо в картинах прямоту. А графіка - це чорне і біле. Вона може бути дуже глибока. В роботах цієї художниці лінія показує рельєф, відблиски. Навіть коли ми бачимо чорні площини, ми не можемо усвідомлювати саму чорність цього. Ми починаємо думати про те, як виглядатиме картина, коли світло падатиме з іншої сторони. Вона нас змушує думати про те що ми раніше не бачили. Це і є межа. Завжди є момент культурного підтексту”, - розповідає куратор виставки Аніта Немет.

Анімацію демонстували на стінах музею

У музеї представлені роботи - фрагменти різних серій, що ілюструюють спільну механіку дії, яка перетворює момент малювання на певний ритуал, що породжує невипадкові  випадковості та допомагає осягнути глибину простих ліній.

Аніта Немет підготувала презентацію робіт художниці

Експозицію тематично вдало доповнювла музика

Виставка триватиме три дні

Аніта Немет - кураторка виставки

Альона Оласюк за кілька днів знову летить до Пекіну

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую