ye-logo.v1.2

Міла Нітіч та Іван Березовський увійшли до фіналу відбіркового туру пісенного конкурсу «Євробачення-2011»

Культура 3524

Переможця вперше визначать шляхом змішаного голосування - підсумовуючи голоси телеглядачів і журі

У цьому році національний відбір «Євробачення-2011» – це шоу, якого ще не було на «Першому Національному». Глядачі вперше отримали можливість не тільки побачити, як відбувався відбір, але і взяти в ньому участь.
Нагадаємо, що у серпні відбувся півфінал Національного відбору на «Євробачення-2011». З двохсот виконавців обрані 35, на яких у лютому чекає «битва за Берлін». Серед щасливчиків – наші земляки Міла Нітіч та Іван Березовський. Після виступу улюблениці Алли Борисівни вражений Валід Арфуш запитав у дівчини, звідки вона взялася і де раніше виступала. На що почув: «Взагалі-то минулого літа я була в Юрмалі і отримала нагороду від Алли Борисівни»...
І от з 31 жовтня щонеділі Перший Національний транслює виступи сімок півфіналістів національного відбору. Таких сімок - п’ять. Кожного тижня у  фінал «Євробачення» по-українськи за рішенням журі проходять троє виконавців. Серед 15 щасливчиків, вибраних журі, наш земляк – Іван Березовський. До речі, впродовж двох років він стажувався у Віденській опері, і нині працює в Національній опері України. Вдалому виступу співак не в останню чергу завдячує напівоперній арії, написаній спеціально для нього відомим італійським композитором Романо Мусумарра, який співпрацював з Мірей Матьє, Сільвією Вартан, Селін Діон, Лучіано Паваротті…
«Я їздив до нього в Рим, – розповідає співак, – і він написав для мене пісню «Аве Марія». Музику з оркестром Мусумарра вже записував без мене. Пісня хороша, і я сподіваюсь, що все буде чесно». 
Мілу Нітіч, яка виступала позаминулої неділі з піснею Геннадія Крупника «Goodbye», журі не вибрало. А одному із членів журі – Камалії, за її ж словами, «стало трохи скучно». «Я нікого не звинувачую, – каже Міла Нітіч, – це був не кращий мій виступ, але й не найгірший. Я знаю, що могла б виступити краще, але всьому свій час і місце. Значить, мій час ще не прийшов. Хоча, все залежатиме від глядача.
Шкода, що в журі не було Пономарьова, Бебешка, Ліхути… Людей, які роками заслуговували свій авторитет. (Нагадаємо, що до складу журі цього року увійшли заступник генерального директора Національної телекомпанії України Валід Арфуш, співачка Камалія, актриса Руслана Писанка, генеральний директор «Kiss FM» Антон Цесліка і «Міс України-2008» Ірина Журавська – прим. авт.). Я не хочу сказати, що Валід Арфуш не розуміється на музиці. Але судити все ж повинні люди, які мають музичну освіту, а не ті, хто має відношення до шоу-бізнесу».
Міла, як й інші учасники відбору, яких не визнало журі, отримала надію на продовження боротьби, оскільки одного з них щотижня можуть врятувати глядачі «Першого». І вони підтримали співачку – за результатами глядацького sms-голосування Міла Нітіч увійшла до фіналу українського відбіркового туру пісенного конкурсу «Євробачення-2011».
А 27 лютого один з 15 кращих завоює право представляти Україну на травневому конкурсі у Дюссельдорфі. Переможця також визначать шляхом змішаного голосування – підсумовуючи голоси телеглядачів і журі. Тож ми зможемо голосувати і підтримувати наших земляків.
Втім, як подейкують у кулуарах, в цьому році, як і в попередні, «крові» проллється чимало. На полі – 15 гравців, а місце під сонцем пісенної Європи – лише одне...
Проте ходять чутки, що питання давно вже вирішене і вся ця прозорість – лише видимість. Одним з кандидатів називають Джамалу.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую