ye-logo.v1.2

До Дня студента у Хмельницькому відбулася арт-битва навчальних закладів

Культура 5421

Перші місця майже у всіх номінаціях здобули студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, але Гран-Прі конкурсу дісталося ХПК «Львівська політехніка».

До міжнародного дня студента у Хмельницькому відбувся фінал загальноміського фестивалю «АРТ-СТУДФЕСТ». Відбіркові тури тривали протягом одного місяця, організатори переглянули близько 60 номерів, об'їздили 7 вищих навчальних закладів міста і записали близько 40 відеоробіт. А за результатами глядацького глосування, кращі з кращих потрапили у фінал.

17 листопада на головній сцені Міського будинку культури студенти виступили з номерами у п`ятьох номінаціях: музичне мистецтво, хореографія, образотворче та декоративно прикладне мистецтво і об`єднані театральне мистецтво та оригінальний жанр.

За головний приз конкурсу боролися 19 учасників з семи навчальних закладів Хмельницького.


Фінал першого загальноміського конкурсу... YeUa

На відео - Олена Руденко (пісня Гайтани «Не йди»), Яна Афадєєва (пісня Патрісії Каас «Mon mec a moi»), Андрій Чоботан (пісня «Василино»), аматорський колектив «Подільські музики» (попурі на тему народів світу), колектив «Королівський клуб» (танець «Uptown Funk»), аматорський ансамбль танцю «Юність Поділля» (подільський гопак), Ольга Філіпова (східний танець), Аліна Баліцька (вірш-присвята своєму загиблому в АТО дядькові «Я без тебе»), естрадний театр «Парадіз» (сінхробуфонада «Кохання-зітхання») та Дмитро Захаров (авторська композиція на драм машинці).

 

Твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва журі оцінювало окремо.

 

Роботи фіналістів у номінації «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво» виставили у холі ХМБК.

У рамках конкурсу відбулась виставка картин 22-річного Олександра Тихончука.

Хлопець не набрав достатньої кількості голосів для того, щоб змагатися у фіналі, та організатори відзначили і його роботи, вручивши грамоту за участь.

Після виступів усіх учасників журі пішло в нарадчу кімнату для підрахунку голосів і визначення переможців. Вже за декілька хвилин імена призерів оголосили на головній сцені конкурсу.

У номінації «Музичне мистецтво»:
1 місце розділили народний аматорський колектив факультету дошкільної освіти «Подільські музики» з попурі на тему народів світу (ХГПА) та Олена Руденко з піснею Гайтани «Не йди» (ХІСТ ВМУРоЛ «Україна»);
2 місце – Андрій Чоботан з піснею «Василино» (НАДПСУ ім. Б. Хмельницького);
3 місце – Яна Афадєєва з піснею Патрісії Каас «Mon mec a moi» (ХНУ).

У номінації «Хореографія»:
1 місце – народний аматорський ансамбль танцю «Юність Поділля» з подільським гопаком (ХНУ);
2 місце – Ольга Філіпова зі східним танцем (ХІСТ ВМУРоЛ «Україна»);
3 місце – колектив «Королівський клуб» з сучасним танцем «Uptown Funk» (ХУУП).

У номінації «Театральне мистецтво»:
1 місце – Аліна Баліцька з віршем «Я без тебе» (ХГПА);
2 місце – естрадний театр «Парадіз» з сінхробуфонадою «Кохання-зітхання» (ХНУ);

У номінації «Оригінальний жанр»:
1 місце – Дмитро Захаров з композицією на драм машинці (ХПК «Львівська політехніка»).

У номінації «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво»:
1 місце – Валентина та Юлія Декалюк з вишивкою (ХГПА);
2 місце – Влада Мельнікова з живописом (ХПК «Львівська політехніка»);
3 місце – Олеся Шумова з живописом (ХТЕК КНТЕУ).

  

Фіналістам вручили грамоти і заохочувальні призи.

За результатами голосування володарем Гран-Прі став Хмельницький політехнічний коледж «Львівська політехніка». Студенти навчального закладу хоч і не посіли жодного першого місця, але за сумою балів вирвалися уперед. Відтак вони отримали сертифікат на суму 3`000 грн., для зміцнення матеріально-технічної бази студентської самодіяльності навчального закладу.

«Не дивлячись на те, що від ХГПА студенти взяли три перших місця, їм не вистачило декілька балів, щоб побороти ХПК, який виставив номери у всіх номінаціях і таким чином переміг у Шоу-проекті. Тож на наступні роки адміністрації усіх навчальних закладів міста повинні зрозуміти, що потрібно більше уваги приділяти студентській самодіяльності і розвивати увесь спектр мистецтв, а не робити акцент на якомусь одному» – зазначив ініціатор проекту Сергій Щербанюк, заступник директора Хмельницького міського будинку культури.

На святі не було представників адміністрації ХПК «Львівська політехніка», то ж сертифікат вручили студентам.

  

Нагороду для закладу приймала Мельнікова Влада – 19-річна переселенка з Луганської області.

Окрім картин живопису, Влада брала участь у номінації «Музичне мистецтво» з піснею Тіни Кароль «Україна – це ти». Та у фіналі призове місце отримала за картини. Дівчина каже, що малює і співає з дитинства, дуже рада була участі, але не очікувала, що її коледж здобуде таку перемогу.
 

 

Коментарі:

19.11.2016 10:44

"За результатами голосування володарем Гран-Прі став Хмельницький політехнічний коледж «Львівська політехніка». Студенти навчального закладу хоч і не посіли жодного першого місця,... " ПОПРАВКА АВТОРУ : Захаров Дмитро у "Оригінальному жанрі " посів саме 1 місце і саме він представляв Хмельницький політехнічний коледж "ЛП". Пишіть уважніше!

Адміністратор 18.11.2016 16:48

Юлія, дякуємо за уточнення. Виправили :)

Літніцька Юлія 18.11.2016 14:26

Шановні автори, внесіть, будь ласка, зміни в перше речення тексту. Адже перші місця є не тільки в студентів Педакадемії, а ще і в студентки ХІСТ та колективу з ХНУ. Дякую.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую