ye-logo.v1.2

Прем’єра оперети «Летюча миша» у Хмельницькому зібрала аншлаг

Культура 3955
Головний герой вважав свою дружину прочитаною книгою, але випадково знову у неї закохався
Головний герой вважав свою дружину прочитаною книгою, але випадково знову у неї закохався. Фото: автора

Частину відвідувачів довелося садити на стільці у проходах між рядами.

Вже понад століття оперета Йогана Штрауса «Летюча миша» залишається однією з найяскравіших візитівок кращих театрів світу, а тепер її показали і у Хмельницькому. Прем’єра вистави відбулася у четвер, 27 квітня, у великому залі філармонії. І охочих її побачити було стільки, що на всіх ледь вистачило місця. 

На прем’єру до Хмельницького також приїхала декоратор цієї вистави з Києва, Ірина Соломко-Міхальська. Вона розповіла, що це не просто комедійна історія про сімейні стосунки.

«Сьогодні багато сімейних пар живуть разом і вважають, що вони дуже добре один одного знають. Але як показує практика, є дуже багато сторінок, які чоловіки перегорнули навіть не читаючи. І ця вистава саме про те, на скільки важливо чоловікам більше приділяти уваги своїм дружинам, а дружинам – приділяти увагу своїм чоловікам» – поділилася Ірина Соломко-Міхальська.

А історія така…

Усе починається в домі коменсанта Генріха Айзенштайна і його дружини пані Розалінди.

Безнадійно закоханий у дружину комерсанта Альфред просить покоївку Адель допомогти йому зустрітися з Розаліндою. На знак вдячності він дарує їй запрошення на бал-маскарад. Адель обманює господиню, що така ж рожева сукня, яку Розалінда хоче одягнути на бал, вже є у якоїсь пані. Таким чином сукня дістається покоївці і тепер вона зможе піти на бал.


Хмельницька філармонія. Початок оперети "Летюча... YeUa

Коли ж пан Генріх прийшов додому, то з обуренням повідомив, що йому присудили 8 діб тюрми за те, що на полюванні замість рябчика підстрелив лісничого. Директор театру Фальк співчуває своєму другові і пропонує разом повеселитися на маскараді.

Айзенштайн каже дружині, що йде у в’язницю, а сам одягає фрак і вирушає на маскарад.

До Розалінди, як і обіцяв, приходить Альфред. Але вона не хоче його ні бачити, ні чути, тим більше, що чоловік пішов здаватися поліції. Але у цей момент заходить директор в’язниці. Він думає, що Альфред – чоловік Розалінди, і заарештовує його.

Залицяльник Розалінди випив багато вина, і навряд чи розумів, що його збираються ув’язнити.

Друга дія розпочалася з маскараду у домі графа.

Двоє друзів залицяються до жінок, які їм сподобалися: Генріх – за Летючою мишею, якою переодяглася його дружина, а Фальк – за дамою у рожевому – їх покоївкою.

 

Чоловіки не впізнали за масками Розалінду і Адель.

Розалінда зрозуміла, що чоловік її обманув, тому коли він почав до неї залицятися, не викрила себе, а навпаки – почала навіть розпитувати, чим вона краща за його «дружину».


Хмельницька філармонія. Оперета "Летюча миша"... YeUa

Випадково Генрік довідався, що комерсант Айзенштайн, тобто він сам, ще звечора перебуває за гратами. Він думає, що дружина йому зраджувала і вирішує поглянути на цього «коханця».

На маскараді Айзенштайн випадково зіткнувся з директором в’язниці.

Тим часом у в’язниці, залицяльник Альфред протверезів і вимагає адвоката. Адвокат і Генрік прийшли одночасно. Перший вирішив скористатися ситуацією і видав себе за адвоката, щоб викрити зраду дружини. У процесі допиту він зрозумів, що дружина йому не зраджувала, тому зізнається, хто він, і «великодушно прощає» Розалізду з умовою, що тепер вона житиме під його строгим контролем. Розалінду це не влаштовує і вона дає зрозуміти, що на маскараді Летючою мишею була саме вона.

 

Генрік Айзенштайн переодягнувся в адвоката і в процесі допиту розкрив усі загадки маскараду.

Айзенштайн благає дружину пробачити його і слізно зізнається їй у коханні. Розалінда пробачає і оперета закінчується «хепіендом». Навіть покоївку Адель, яка давно мріяла стати актрисою, запросили до театру, за те, що так майстерно виконала роль баронеси.

Артисти філармонії зіграли так майстерно, що зал аплодував їм стоячи.

  

На прем’єрі оперети «Летюча миша» у Хмельницькому був аншлаг.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую