ye-logo.v1.2

У Хмельницькому Андрухович покаже «Енеїду», якою її ще не бачили

Культура 3786
Юрій Андрухович приїде з сучасною інтерпритацією «Енеїди» Котляревського
Юрій Андрухович приїде з сучасною інтерпритацією «Енеїди» Котляревського. Фото: з архіву

Показ проекту буде супроводжуватися бенкетом, як у творі Івана Котляревського.

У Хмельницькому покажуть «Енеїду» Котляревського. Але це буде не просто вистава, а шоу від агенції «АртПоле» з елементами лекції, концерту і бенкету.

«"Безкінечна подорож, або Енеїда" – це мультимедійний тривимірний колаж. Юрій Андрухович читатиме лекцію, уривки з "Енеїди" та власні вірші. Його лекцію буде супроводжувати Марк Токар, який на акустичній гітарі гратиме твори Баха. А в епізодах Котляревського звучатимуть біти Віктора Новожилова: зовсім сучасний звук у поєднанні з акустичними інструментами, записаними заздалегідь. В музичному сенсі це буде надзвичайно цікаво, – розповіла Ольга Михайлюк, режисерка проекту «Безкінечна подорож, або Енеїда». –Також ми готуємо багато візуальних несподіванок. Завдяки vj-групі "CUBE", сучасні фотографії Полтави, ілюстрації до "Енеїди", створені у 60-х роках Анатолієм Базилевичем, та зображення Дідони і Енея у середньовічному й ренесансному живописі перетворяться на анімацію і оживуть».

Крім того «Безкінечна подорож, або Енеїда» складатиметься ще й з трьох частин. У першій глядачів відправлять у подорож Полтавою – міста, де народився Іван Котляревський. Друга частина мультимедійного проекту називається «Пекло», відтак «Енеїда» Котляревського постає не суто гумористичним текстом, а чимось набагато глибшим і серйознішим. А в «Оді Дідони», відвідувачам покажуть твір не з погляду «моторного парубка» Енея, а через почуття жінки, яка його кохала.

«Безкінечна подорож, або Енеїда» є проектом Агенції «Артполе». У Хмельницькому його презентували Тетяна Мандзюк і Ольга Михайлюк.

Тетяна Манзюк, менеджер проектів агенції «Артполе» розповіла, що прем’єра проекту відбулася цьогоріч у Києві на відкритті «Книжкового Арсеналу» у рамках фокус-теми «Сміх. Страх. Сила», присвяченої 175-річчю першого повного видання «Енеїди» Івана Котляревського. А тепер єдиний показ цього проекту відбудеться саме у Хмельницькому.

З нагоди святкування Дня Незалежності України, його покажуть у четвер, 24 серпня, в ілюзіоні «Модерн» (внутрішній двір музичної школи №1, вул. Проскурівська, 18). Початок – о 21:00 годині. Вхід – вільний.

У Хмельницькому проект покажуть в мистецькому дворику музичної школи №1.

Також на відвідувачів чекатиме бенкет зі смачними наливками. А триватиме усе дійство впродовж півтори години.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую