ye-logo.v1.2

Рок, фольк і джаз: у Хмельницькому обрали переможців конкурсу патріотичної пісні

Культура 4553
Гран-прі конкурсу виборола 17-річна хмельничанка Ліна Моцюк з піснею Жанни Бондарук «Приворожи»
Гран-прі конкурсу виборола 17-річна хмельничанка Ліна Моцюк з піснею Жанни Бондарук «Приворожи». Фото: автора

Призові місця вибороли 17 з 40 учасників.

У Хмельницькому два дні тривав фестиваль-конкурс української патріотичної пісні та музики «Червона калина». Близько 40 учасників з усієї області демонстрували свій талант на сцені міського будинку культури. А вчора, 12 жовтня, найяскравіші з них виступили на святковому гала-концерті, де конкурсантам оголосили результати і вручили подарунки: грамоти, кубки і головний приз – професійний мікрофон.

Варто зазначити, що на оголошення результатів багато учасників не прийшло, глядачів також було обмаль. Загалом зібралося трохи більше як півсотні людей, але тому, як учасники підтримували один одного, можна було тільки позаздрити.

Святковий концерт відкривали курсанти прикордонної академії імені Богдана Хмельницького. Вони підіймали болючу тему військових подій на сході України, і вже з другої пісні всі аплодували стоячи. А фраза «Слава Україні – Героям Слава» звучала з десяток разів.

 

Святковий концерт відкривали майбутні захисники України.

А от дівчата з вокального тріо «Карамболь» заспівали про любов. І на словах «Любила-м хлопця – він мя покинув…» у джазовій манері, усі помітно повеселішали. А коли на сцену піднявся Владислав Ликов, викладач політехнічного коледжу, глядачі почали ще й підспівувати.

Владислав Ликов заспівав пісню «Океану Ельзи» – «На небі».

Участь у конкурсі взяли й кілька рок-гуртів – «Bonnіy and Clyde» і «Крізь час» з Хмельницького. Вони обидва стали учасниками гала-концерту і обидва посіли третє місце.

Кавер-гурт «Bonnіy and Clyde» заспівали пісню Кузьми Скрябіна.

Загалом призові місця здобули 16 з 40 учасників конкурсу. А гран-прі виборола студентка третього курсу музичного коледжу імені В. Заремби – Ліна Моцюк. Дівчина навчається одразу на двох відділах – фортепіанному і вокальному. Каже, що сподівалася виграти головний приз, але все-одно це стало великою несподіванкою.

Нагороду отримав кожен з учасників.

ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ

У номінації «Українська популярна музика і пісня»:

1 місце – Дарина Ільницька (Хмельницький музичний коледж ім. В. Заремби), Діана Молчанкіна (КПНУ ім. І. Огієнка) і Андрій Чоботан (НАДПСУ ім. Б. Хмельницького);

2 місце – Владислав Ликов (Хмельницький політехнічний коледж) і Катерина Олійник;

3 місце – Альона Балан (КПНУ ім. І. Огієнка), кавер-гурт «Bonnіy and Clyde» (Хмельницький музичний коледж ім. В. Заремби) і Олексій Гаращук (НАДПСУ ім. Б. Хмельницького).

У номінації «Народна пісня в сучасній обробці»:

1 місце – Ульяна Сідлецька і Вікторія Гунченко (Хмельницька дитяча школа мистецтв);

2 місце – Владислав Лазоренко (Хмельницький політехнічний коледж), вокальне тріо «Карамболь» (Хмельницька дитяча музична школа №3) і вокальна група викладачів «Art-sound» (Хмельницька дитяча школа мистецтв);

3 місце – Катерина Данілкович (Палац творчості дітей та юнацтва).

У номінації «Авторська пісня, музика і співана поезія»:

2 місце – Олександра Усок (НАДПСУ ім. Б. Хмельницького) і Катерина Газіна (КПНУ ім. І. Огієнка);

3 місце – рок-гурт «Крізь час» (м. Хмельницький).

Гран-прі конкурсу – Ліна Моцюк (Хмельницький музичний коледж ім. В. Заремби).

По завершенню концерту конкурсанти ще довго фотографувалися і вітали один одного.

Організатори пообіцяли, що залучатимуть виконавців на загальноміські свята, а окремих виконавців можуть розглянути як учасників фестивалю «Rock&Booh».

«Насправді сьогодні немає переможців і переможених, тому що усі ми разом одним посилом славимо нашу Україну. Зараз дуже непростий час, і ось цими піснями ми отримуємо і даруємо позитивний заряд, заряд патріотизму і віри в перемогу і мир у нашій державі. Я тішуся з того, що ми відкрили багато нових артистів, які, сподіваюся, стануть солістами і зможуть дарувати своє мистецтво багатьом», – підсумував начальник міського управління культури і голова оргкомітету Артем Ромасюков.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую