ye-logo.v1.2

На конкурс патріотичні пісні до Хмельницького приїде 40 учасників з усієї області

Культура 2379
Фестиваль-конкурс триватиме два дні
Фестиваль-конкурс триватиме два дні. Фото: з архіву

Серед конкурсантів будуть й рок-гурти.

Вже завтра, 11 жовтня, у Хмельницькому стартує фестиваль-конкурс української патріотичної пісні та музики «Червона калина». Його проводять щороку для того, аби знайти нові таланти серед вокалістів та музикантів, і щоб популяризувати серед молоді україномовну музику. І цьогоріч за гран-прі боротимуться близько 40 учасників з різних куточків Хмельницької області.

«Точну кількість учасників будемо знати лише після реєстрації, але загалом надійшло близько 40 заявок. Серед учасників будуть представники з Кам’янця-Подільського, Полонного, Деражні…, та більша частина – все ж із Хмельницького», – розповів Сергій Щербанюк, заступник директора міського будинку культури.

Також він зазначив, що серед конкурсантів будуть не лише сольні виконавці і народні колективи, а й рок-гурти, які виступатимуть у другий день прослуховування.

Змагатимуться усі в чотирьох номінаціях: українська популярна музика і пісня; народна пісня в сучасній обробці; інструментальна музика; авторська пісня, музика та співана поезія. Що цікаво, кожен з учасників «Червоної калини» має виконати по два різнохарактерні твори, тож фестиваль-конкурс обіцяє бути цікавим.

До речі, подивитися і послухати виконавців можна буде не лише на гала-концерті, який відбудеться 12 жовтня в міському будинку культури (вул. Проскурівська, 43), а й під час конкурсного прослуховування учасників. До того ж вхід на усі заходи – вільний.

Програма фестивалю-конкурсу

11 жовтня (середа)

  • 11:00 – урочисте відкриття;
  • 11:30 – початок конкурсного прослуховування.

12 жовтня (четвер)

  • 11:00-14:00 – продовження конкурсного прослуховування;
  • 14:00-17:00 – підбиття підсумків;
  • 17:00 – гала-концерт і церемонія нагородження переможців фестивалю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую