ye-logo.v1.2

Київський художник покаже хмельничанам, як натовп «знищує» особистість

Культура 4483
Свої картина представить Юрій Денисенков
Свої картина представить Юрій Денисенков. Фото: ukraineartnews.com

У місті відкриють виставку «Інстинкт існування».

«Інстинкт існування» – персональний проект київського художника Юрія Денисенкова. Це серія картин, у яких він зосереджується на питанні масової свідомості, натовпу і знищення у ньому особистості.

Сам художник зазначає, що робота над проектом розпочалася тоді, коли він помітив, як кардинально змінюється образ одного і того ж зображеного предмета після того, як цей предмет потрапляє в умови скупчення та масовості.

«…Собака на полотні Денисенкова – це просто собака, так само як і свиня, риба, мураха. Інша справа, що поєднуючи їх певним чином композиційно, Денисенков проектує поведінкові моделі, притаманні не лише світу тварин чи комах. Останні у роботах художника, наприклад, спокушаються на краплю варення та, зав'язнувши в ньому, зустрічають «солодку» смерть. Крім цього, Юрій Денисенков проводить паралелі між роботою бджіл з їхньою організацією з виробництва меду, контролю трутнів, як прогресивної моделі суспільства, та сучасними корпораціями. Працівники щоранку наповнюють блоки своїх офісів, наче бджоли стільники. Цей сюжет підхоплює ще один – про зграю риб, вихоплену із єдино можливого середовища для життя. Усі разом ці історії становлять одну із магістральних тем серії – ошуканих та пійманих на щось», – розповіла Катерина Носко, мистецтвознавиця і куратор арт-центру «MASLO».

  

Одна з головних тем серії – ошукані і піймані на щось люди. Фото: yagallery.com

Також Катерина Носко зазначила, що картини Юрія Денисенкова відсилають до питання боротьби і виживання у будь-який спосіб саме людини. Адже її постійно спіткають маніпуляції і фатальні поступки, а тваринний інстинкт, подекуди, обумовлює вчинки. Та й сам художник переконаний: «Натовп – це знищення особистості».

Над цим хмельничани зможуть подумати вже у п’ятницю, 27 жовтня, на відкритті виставки картин. Їх представлять в арт-центрі «MASLO» (вул.Старокостянтинівське шосе, 20/3) о 18:00 годині. Вхід – вільний.

«Голуб, – за словами автора, – як символ миру, благої звістки, у масі перетворюється на образ страшної м'ясорубки, яка поглинає і знищує все, що потрапляє до неї». Фото: yagallery.com

Довідка: Юрій Денисенков народився в 1985 році у Києві. У 2010 році закінчив сценографічний факультет Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. Основною темою творів художника є страх та самотність існування людини в урбаністичному соціумі. Живе та працює в Києві.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую