ye-logo.v1.2

Чернігівський фотограф привезе до Хмельницького «Добрий світ»

Культура 1926
Виставку фотографій презентує її автор
Виставку фотографій презентує її автор. Фото: siver.com.ua

Виставку фотографій покажуть у музеї фотомистецтва.

За кілька днів до Хмельницького приїде чернігівський фотомитець Юрій Хромушин і презентує у місті виставку своїх фотографій «Добрий світ». Вперше він взяв до рук фотоапарат у 14 років, коли батько подарував йому «ФЕД-2». Вже тоді хлопець почав друкувати світлини, які з великим задоволенням дарував своїм першим «моделям» – жителям рідного села. Та захоплення дитинства з часом переросло у зрілу професійну майстерність. І виставка фотографій «Добрий світ» зібрала різножанрові знімки з особистого архіву автора за 40 років роботи з фотокамерою.

«Мої найдорожчі знімки – це знімки місць, де я народився… Люблю знімати старих і дітей. Вони не позують, перед камерою ведуть себе природно і невимушено», – зізнався Юрій Хромушин.

Виставку фотографій урочисто відкриють в четвер, 2 листопада, у мистецькій галереї Хмельницького музею-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56). Початок – о 16:00 годині.

І в кожного, хто завітає на відкриття, буде нагода поспілкуватися з автором фотовиставки і отримати приємні враження від перегляду світлин. Вхід – вільний.

На фотографіях автора – тільки добрі люди, світлі почуття, гумор і невигадані життєві ситуації. Фото: khm.gov.ua

Довідка: Хромушин Юрій Миколайович народився 1 травня 1948 року в селі Кам’яний Кінець Гдовського району Псковської області. Зараз проживає у Чернігові.

Трудова діяльність Юрія Хромушина в якості фотографа почалась на Луганщині в 1960 році. З 1977 року він працював фотокореспондентом в обласних газетах. Брав активну участь у місцевих, всеукраїнських і міжнародних фотоконкурсах. Також був учасником обласних і республіканських фотовиставок.

З 1980 року Юрій Миколайович займається фотомистецтвом. На всесоюзному конкурсі був удостоєний бронзової медалі ВДНГ СРСР, став лауреатом національного конкурсу документальної фотографії «Укрпресфото», лауреатом фотовиставок у Німеччині, Болгарії, Угорщині, був учасником щорічного конкурсу фотожурналістики World Рress Рhoto в Амстердамі. Знімки фотохудожника публікувалися в різних виданнях: газетах «Комсомольська правда», «Правда», «Літературна газета», «Тиждень», в журналах «Советское фото», «Огонёк», «Україна», «Журналіст».

У 1993 році вступив до Національної спілки фотохудожників України.

У 1998 році Юрію Хромушину присвоєно звання Заслужений журналіст України.

У 2014 і 2015 роках відбулися персональні виставки у Чернігові.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую