ye-logo.v1.2

На кінофестивалі у Кам’янці покажуть півсотні українських короткометражок (ПРОГРАМА)

Культура 2400
У Кам
У Кам'янці-Подільському вперше відбудеться фестиваль кіно. Фото: facebook.com

Одним із суддів фестивалю «Бруківка» буде режисер українського фільму-фентезі «Сторожова застава».

Вже за тиждень у Кам’янці-Подільському зберуться найкращі знавці короткого метру України. Адже у місті відбудеться перший фестиваль кіномистецтва «Бруківка». На ньому покажуть як мінімум 40 короткометражок від авторів з різних куточків України: Чернівців, Львова, Рівного, Миколаєва, Харкова, Києва, Луцька, Тернополя, Хмельницького, Чорткова, Вінниці, Слов’янська, Прилук, Маріуполя і Кам’янця-Подільського.

Крім того на фестиваль приїдуть відомі гості, професіонали своєї справи, які виступлять ще й як члени журі. Ними будуть:

Юрій Ковальов – режисер, відомий за такими проектами як «Сторожова Застава», «Мудаки. Арабески», «Останній лист», проект «Україно, goodbye!» і «Пиріг»;

Павло Лі – актор, відомий за фільмами: «Правило бою», «Тіні незабутих предків», «Штольня» та «SELFIEPARTY».
Дмитро Кубряк –  художник-дизайнер з Кам’янця-Подільського, співзасновник творчого об’єднання «Квадрат», займається зйомкою промо-роликів, кіно, реклами, дизайном сайтів і поліграфією, працював режисером і сценаристом проекту «Таємниці мого міста».

Ольга Новікова –директор міжнародного фестивалю «Кіно і ТИ», куратор дитячих кінофестивалів «Чілдрен кінофест» та «Єднання і толерантність» в Маріуполі, топ-менеджер міжнародного телепроекту «Міжнародні дитячі новини WADADA news for kids Ukraine».

Сергій Житніковський – постановник трюків, режисер та актор, відомий за роботою над фільмом «Правило бою» і музичними кліпами українських виконавців.

Анна Корж – режисер, куратор документальної програми «Сучасного українського кіно», переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних кінофестивалів.

Роботи учасників буде оцінювати професійне журі. Фото: колаж автора

Спеціальні статуетки для переможців, спілкування і майстер-класи з відомими режисерами та акторами, виступи музичних гуртів – усе це має зацікавити Вас і змусити завітати на фестиваль.

Попри це Андрій Заєць, організатор фестивалю, каже, що «Бруківка» – пілотний проект. Тому вхід на усі заходи – вільний. А вже наступного року фестиваль стане повноцінним і розтягнеться на декілька днів.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ
(можливі зміни)

10:00 – Відкриття кінофестивалю «БРУКІВКА». Знайомство з журі та організаторами.

10:10 – Показ першого блоку конкурсних робіт.

11:30 – Спілкування з режисером Юрієм Ковальовим (м. Одеса).

12:00 – Майстер-клас «Різниця та особливості роботи над кіновиробництвом та на телебачені» від Антоніни Кшановської, сценариста проектів на СТБ, «Stone Village Production» та магістра «New York Film Academy».

12:45 – Показ другого блоку конкурсних робіт.

14:15 – спілкування з українським кіноактором Павлом Лі (м. Київ).

14:45 – Майстер-клас із дизайнером по костюмам Антоніною Белінською (м. Кам’янець-Подільський), відомою за такими проектами, як календар «Щирі», серіал «Мажор», дизайн костюмів для українського кіно та телесеріалів.

15:30 – Показ кращих коротких метрів Одеського Міжнародного Кінофестивалю, спілкування з режисером Анною Корж (м. Київ).

17:15 – Майстер-клас із постановником трюків, режисером та актором Сергієм Житніковським.

17:45 – Нагородження фіналістів кінофестивалю «БРУКІВКА».

18:00 – Показ кращих стрічок Маріупольського міжнародного кінофестивалю «КиТИ» («Кіно і ТИ»).

19:00 – спілкування з режисерами та акторами Дніпра, Харкова, Маріуполя і Віременії:

- Ольга Новікова (м. Маріуполь) – менеджер шоу-бізнесу, PR менеджер, директор Міжнародного фестивалю «Кіно і ТИ», член журі МКФ «Золоте курча» (м. Київ), менеджер проектів «CINEMAHAL, керівник та продюсер телешколи «В кадрі».

- Артем Баркудр (м. Єреван) – режисер, сценарист, режисер монтажу, продюсер, лауреат міжнародних кінофестивалів, фільм «Обійми мене міцно» відзначений як «Кращий вірменський професійний фільм» на фестивалі «CANCANOFIYEREVAN» в Єревані.

- Наталія Огородня (м. Дніпро) – продюсер МКФ «Кіно і ТИ», сценарист та режисер. Автор та ведуча телепередач та документальних фільмів на обласному та всеукраїнському рівні.

- Михайло Озеров (м. Харків) – актор театру та кіно, режисер кіно, лауреат міжнародних кінофестивалів, відомий акторськими роботами в телесеріалі «Нюхач 3», «Вікно життя 2», художньому фільмі «Позитивний Бандерас». Працював над кліпами для Сергія Бабкіна, Ігора Талькова, Олександра Кутикова та інших.

20:30 – Прем’єра відеоциклу «Портрети» про митців Кам’янця-Подільського від авторів Натілії Загоруйко, Максима Тимінського, Діани та Оксани Грушанських.

21:00 – Виступ гурту «Експансія» з популярними хітами американсьского кіно.

21:50 – Виступ та прем’єра двох нових кліпів гурту «Bekingem».

Фото: brukivkafest.com

Упродовж дня відбудуться ще вистави, виставки, музичні виступи та конкурс на кращий косплей костюму відомого персонажа кіно.

А відбудеться кінофестиваль у суботу, 18 листопада, у великій конференц-залі готелю «7 днів» (вул. Соборна, 4).

Вхід – вільний.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую