ye-logo.v1.2

У Хмельницькому показали «Життя на «нулі»

Культура 4011

Під також назвою у місті відкрилася виставка робіт фронтового фотографа Юрія Величка.

Автором виставки фотографій «Життя на «нулі» є фронтовий фотограф Юрій Величко, який з лютого 2015 року до березня 2017 року служив у складі 46-го окремого батальйону спеціального призначення «Донбас–Україна».

"Перебуваючи на військовій службі як навідник танку, автор не покинув свого улюбленого заняття – фотографії. Молодший сержант Юрій Величко з позивним «Фотограф» прагнув зберегти для себе особисто та в пам’яті своїх бойових побратимів сторінки їхнього щоденного перебування на «нулі», тобто на передовій, вогняному рубежі фронту", - розповіла куратор проекту "Життя на "нулі" Інна Ярмакова.

 

 

  

На виставку фоторобіт Юрія Величка прийшло чимало хмельничан та гостей міста.

За словами організаторів виставки, завдяки світлинам Юрія Величка, глядачі мають можливість побачити повсякденне життя воїнів української армії, умови, в яких їм доводиться не просто жити, а й боронити свою Батьківщину. Значну частину експозиції становлять портрети воїнів. Кожна фотографія автора – це історія життя невигаданих героїв. Його сюжети відверті, щирі, глибокі й надзвичайно правдиві. У кожному кадрі, мов у книзі, читається трагізм війни.

Куратор проекту «Життя на «нулі» Інна Ярмакова розповіла гостям виставки про роботи фотомитця.

Фотографії, які представлені в експозиції музею, є унікальними документами, де зображені багатогранні воєнні будні і звичайні українські громадяни, від яких тепер залежить доля нашої країни.

  

  

Кожна фотографія автора – це історія життя невигаданих героїв.

За виставку фоторобіт «Життя на «нулі» від Міністерства оборони України Юрій Величко отримав премію імені Богдана Хмельницького за 2017 рік у номінації «Твори образотворчого мистецтва військової тематики».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую