ye-logo.v1.2

На паркет у 83: хмельницькі пенсіонери вальсували на балу

Культура 2769

Літні танцюристи показали, що старість не вирок, а період нових можливостей.

Після двох місяців тренувань сьогодні, 7 лютого, у Хмельницькому відбувся «Бал сивочолих кавалерів і дам». Шість пар учасників проекту показали глядачам пристрасне танго і елегантний вальс, демонструючи, що танцювати ніколи не пізно.

Волонтерський проект реалізували Хмельницький осередок Всеукраїнської волонтерської мережі “Community” при БФ «Хесед Бешт» та обласний науково-методичний центр культури і мистецтв. Проект націлений на людей вікової категорії «60+» і проходить у трьох містах України: Хмельницькому, Одесі та Конотопі.

«Сьогодні кульмінація волонтерського проекту «Бал сивочолих дам і кавалерів», який покликаний протидіяти самотності тих людей, кому за «60+». Ми підтримали ініціативу, бо подібних проектів майже не існує в нашому місті, а вони потрібні. Літні люди просто не знають, що їм робити у вільний час, - розповідає керівник Хмельницького осередку “Community” Вячеслав Нагнибіда. -Впродовж двох місяців пенсіонери готувалися. На репетиціях вони вивчали дві композиції: танго і вальс. Бал мав відбутися бути швидше, але людям настільки сподобалися заняття, що ми просто не могли влаштувати концерт раніше».

Нарешті є час реалізувати, все, що планували і чого прагнули

При відборі до проекту враховувався вік і мобільність людей. Пара складається з волонтера і учасника ініціативи. За словами організаторів, не всі дійшли до фінішу через стан здоров’я. Сьогодні ж на паркет вийшло шість пар найстійкіших, які не покинули свої поривання.

Двічі на тиждень пенсіонери відвідували танцювальні заняття

«Ми сподіваємося, що цей проект покаже суспільству, що старість – не вирок. Такі люди потребують уваги, потребують заходів, де вони можуть себе проявити, Де вони можуть відчути себе знову молодими, - додає Вячеслав. -Я думаю, що сьогоднішній бал дасть поштовх іншим громадським чи волонтерським організаціям впроваджувати щось подібне».

Подивитися на дійство запросили глядачів теж старшого віку

На балу також вистували хмельницькі творчі колективи

В очікуванні виходу...

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую