ye-logo.v1.2

У Хмельницькому діти продають творчі роботи, аби допомогти бійцям АТО (ФОТО)

Культура 2875
Діти різного віку взяли участь у благодійній виставці
Діти різного віку взяли участь у благодійній виставці. Фото: автора

Отримані гроші організатори передадуть волонтерам, які допомагають українським військовим.

Вчора, 16 лютого, у Хмельницькому відкрили виставку-продаж творчих робіт учнів дитячих шкіл естетичного виховання, а також живописців Володимира Корнєва і Володимира Овчарука під назвою «Мистецтво заради миру». Загалом на виставці представили майже дві сотні мистецьких творів, серед яких 150 робіт декоративно-прикладного мистецтва і 40 образотворчого.

За словами директорки дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Лідії Нікітюк, подібні благодійні виставки вони започаткували ще у 2014 році і з тих пір вони відбуваються щорічно.

«Це вже п’ята наша виставка-продаж. Кожного року ми проводимо її силами шкіл естетичного виховання при Управлінні культури і туризму міської ради. Сьогодні на виставці є 190 робіт, де представлені живопис, графіка, лялька-мотанка, кераміка, декоративний розпис, батик, - розповідає вона. - Всі кошти, які ми зберемо з цієї виставки, будуть передані волонтерам, які у свою чергу передадуть їх на потреби армії».

    

Ось таких чудернацьких котів продають на виставці

Ціни на творчі роботи координатори виставки ставлять приблизні. Починають від 50-ти гривень. Виставка-продаж триватиме протягом двох тижнів. За цей організатори сподіваються зібрати якнайбільше коштів. Як зазначила Лідія Нікітюк, останнім часом люди збайдужіли, тому грошей не вдається зібрати багато.

«Перший рік, коли ми тільки започаткували благодійні виставки, було зібрано шість тисяч гривень. Другий рік ми мали більше чотирьох тисяч. Минулого року зібрали лише тисячу, але тоді виставка була трохи менша. Цього року ж творчих робіт значно більше, то ж ми розраховуємо на більшу суму зібраних коштів, - висловила сподівання директорка.

Отож, виставка продаж «Мистецтво заради миру» орієнтовно триватиме до 28 лютого у виставковій залі Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Адреса: вулиця Проскурівська 65.

Тематика творів різноманітна

На відкриття виставки завітало чимало людей

 

Куди ж без українських мотивів

Веселі глиняні фігурки дітлахів

Дитяча уява створила багато цікавих робіт

Ляльки-мотанки та обереги теж продають на виставці 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую