ye-logo.v1.2

Нове кіно у Хмельницькому

Культура 4748

Віднедавна хмельничани та гості обласного центру можуть насолоджуватися переглядом фільмів у тривимірному форматі

Причому,  зали для споглядання 3D-зображення є аж у двох кінотеатрах обласного центру: улюбленій для кіноманів «Планеті» та багатозальному кінотеатрі «Мультиплекс» (що в торговому центрі «Оазис»). Звісно, до райцентрів, а тим більше сільської глибинки 3D- формат найближчим часом навряд чи дійде. Дуже дороге це задоволення, зізнаються кіношники. Але чому б сільському жителеві не вибратися на вихідні до обласного центру та не відвідати кінопоказ і на власні очі зрозуміти: що ж такого захоплюючого у цьому таємничому 3D?
«Сучасне мистецтво має стати доступним кожному»
У «Планеті» кіносеанси у тривимірному зображенні найновіших світових кінопрем’єр йдуть, як-то кажуть, повним ходом. Що не кажіть, а саме «Планета» вже не одне десятиліття поспіль задає тон в культурному житті Хмельницького. Це по-справжньому стильний, і водночас, демократичний заклад, де кожен відчуває себе затишно, комфортно, словом, по-домашньому. Однак цей кінотеатр підкорив хмельничан та гостей міста не лише оригінальним інтер’єром, професійністю співробітників, а й найсучаснішим обладнанням і, звісно ж, тим, що завжди демонструє найкращі та найновіші фільми.
«Ми намагаємося йти в ногу з часом, – зізнається директор обласної фірми «Кіновідеопрокат» (котра тісно пов’язана з «Планетою») Василь Піддубняк. – Тож 3D – це не примха, а виклик часу».
Зал для перегляду фільмів у форматі 3D в «Планеті» вже обладнаний найновішим кінопроекційним обладнанням, сучасною системою панорамного звуку Dolbi та системою кондиціонування. Наразі завершується реконструкція залу, причому кінотеатр діє у звичному для глядача режимі, й фільми не перестають транслюватися ані на днину. «Працюємо вночі, – каже Василь Піддубняк. – Ми не можемо зупинити покази у кінозалі, адже це було б не на користь глядачів, які планують у певний день щось подивитися, відвідати покази з дітьми, тому реконструкцію проводимо так, щоб вони не відчували жодних незручностей».
Наразі у залі «Прем’єрний» вже закінчують встановлювати нові зручні крісла та шкіряні диванчики. До речі, крісла тут особливі. Не лише через те, що м’які, зручні, широкі, з усіма прибамбасами для попкорну... Вони навіть реагують на рухи тіла глядачів. Родзинка «Планети» – у величезному екрані, який встановлять вже за кілька днів. Десять метрів вшир та чотири у висоту — це буде полотно, яке дозволить глядачеві поринути у світ 3D, відчути себе героєм подій та максимально насолодитися захоплюючим видовищем.
Оскільки перегляд 3D- фільмів передбачає користування спеціальними окулярами, особливе питання в «Планеті» приділяють гігієні. «Від охайності окулярів залежить, наскільки реалістично глядач сприйматиме кіно, – вважає Василь Піддубняк. – А тому ніякі відбитки пальців не мають заважати насолоджуватися переглядом». Тут їх миють та дезінфікують й навіть обробляють спеціальними серветками, які залишають скло чистим, без розводів від води. Їх Василь Піддубняк замовляв за кордоном, тож серветки привозять спеціально для «Планети» аж з Англії.
Ціни у «Планеті» на фільми у форматі 3D досить демократичні. Вартість квитка коливається від 25 до 40 гривень – залежно від часу, коли демонструється фільм (вранці – 25 гривень, з обідньої пори до вісімнадцятої години – 30 гривень, увечері – 40 гривень).       
Втім, у «Планеті» втілюють в життя не лише ідеї передових технологій сучасного кіномистецтва, а й не забувають про старі добрі традиції, сформовані тут десятиліттями. Благодійництво – одна з них. «Якщо міські дітлахи можуть буквально доторкнутися до кіно у форматі 3D вже нині, то для багатьох сільських дітей навіть звичайне кіно на широкому екрані — часом далека від реальності мрія. Саме тому ми йдемо назустріч усім жителям райцентрів та сіл і робитимемо для них знижки на кінопокази. Ми хочемо, щоб сучасне мистецтво стало доступним кожному».
За комфорт треба доплачувати
«Мультиплекс» – у Хмельницькому абсолютно новий кінотеатр, котрий належить до мережі кінозакладів, розташованих у найбільших містах України. Для перегляду фільмів у 3D-форматі тут обладнаний один з чотирьох залів – «Альмодовар». Перший похід на перегляд тривимірного фільму в цьому кінотеатрі залишив досить приємні враження. Бо що не кажіть, а чемний персонал – обличчя будь-якого закладу. До «плюсів», безперечно, також варто віднести наявність гардеробу та диванчиків у фойє, на яких можна згаяти час за переглядом кіноафіш, розкладених на столиках. Ще є досить просторий зал очікування та кафе, де звісно ж, продають усілякі напої та попкорн.
Ціни на сеанси — від 20 гривень до 90 гривень. Усе залежить від часу, коли демонструють фільм, дня тижня та, звісно ж, сектора залу. Тобто, перегляд кіно в понеділок, вівторок та середу обійдеться дешевше, ніж в інші дні, на 5-20 гривень. Приблизно на стільки ж денні сеанси вартують менше, аніж вечірні. І звісно ж, доводиться доплачувати за комфорт: квитки сектора “суперлюкс” (як нам розповіла продавчиня квитків, там шкіряні крісла з пультовим управлінням положення спинки та сидіння) вдвічі дорожчі, аніж у звичайному “люксі”. Втім, якщо в «Мультиплексі», наприклад, передбачені студентські знижки, то дитячі — ні. І за дорослі квитки, і за квиточки для малечі доводиться платити однакову ціну.
Для довідки
Фільми у форматі 3D передбачають об’ємне зображення, яке отримують завдяки перегляду кінострічки в спеціальних поляризованих окулярах з двостороннім дзеркальним напиленням. Частота зміни кадрів при перегляді кіно 3D-формату вдвічі вища, ніж при звичайному перегляді, тобто замість 24 кадрів в секунду глядачеві подається 48 кадрів за секунду. Кінопроектор оснащений особливим фільтром, який по черзі подає кадри для обох очей.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую