ye-logo.v1.2

«Банька моя, я твій тазик…»

Культура 3676

«Телеграф» намагався з'ясувати, звідки виникають ласкаві прізвиська. Виявляється, в кожному з них прихований певний сенс…

На думку спеціалістів, є дві причи­ни любовної словесної творчості. По-перше, коли ми кохаємо, ми бачимо в людині дитину – ніжну, емоційно не­захищену. Тому звертаємося до коха­ної чи коханого: «пупсику», «зай­чику». Тобто, налаштовуємо партнера на певну емоційну хвилю.
По-друге, «мова кохання» це – під­свідоме прагнення захистити свій про­стір, показати унікальність стосунків. Одним словом, закохані будують свій світ, зі своїми законами, правилами та мовою. Цікаво, що чим більше в лек­сиконі закоханих з'являється незви­чайних ласкавих слів, тим глибші їх стосунки. А коли стосунки стають фор­мальними – у лексиконі закоханих мо­же залишитися одне формальне пріз­висько, наприклад, «рибка» – і вже жодної творчості! Якщо ж творчість три­ває – значить, ваші стосунки розви­ваються!
 Сила  звуку
«Є психологи, які вважають, що сенс ласкавих прізвиськ – це не голов­не, а вплив на нас мають тільки звуки, – розповідає практикуючий психолог Оксана Поворознік. – Наприклад, звук [ш] поглинає увагу слухача, зму­шуючи відволіктися від всього ін­шого. [К] висловлює ідею близькості, легкості, простоти. А [л] свідчить про гарний настрій. А ось звук [ф] вислов­лює бурхливу і часто негативну реак­цію, тому він зустрічається в ласкавих іменах рідко, а ось [л] та [ш] – часто. Але все-таки, на мій погляд, більше значення має сенс слова, яке стає пріз­виськом нашої половинки. Наприк­лад, лисичкою можна назвати рудень­ку дівчину, але ж лисиця – хитра тва­рина. Отож, якщо вас наполегливо на­зивають лисицею, це може свідчити про те, що вам не довіряють».
Як  достукатися   до  ніжності свого  партнера? 
Є люди, яким важко висловити свої почуття ласкавим словом. Навіть коли їх переповнюють почуття, і ви знахо­дитеся сам-на-сам. Тоді вас називають просто по імені. Інколи «кохана» чи «рибка». 
Але на думку психологів, це зовсім не свідчить, що людина до вас нічого не відчуває.
«Те, наскільки вільно ми можемо висловлювати свої почуття, залежить від того, наскільки ніжними були на­ші стосунки з батьками в дитинстві, – вважає Оксана Федорівна. – Якщо ди­тину пестять, беруть на руки, то буду­чи дорослою людиною, вона зможе вільно  висловлювати свої почуття.  А якщо батьки були холодними, людина не зможе навчитися виражати свої по­чуття. Навіть якщо сильно прив'язана до своєї половинки. Проте, почуття розбудити ніколи не пізно. Будьте лас­каві і ніжні, але не питайте постійно: «Ти мене любиш?». Головне – будьте терплячими!»
 Любовний  словник
З того, як називає вас кохана (коха­ний), можна зробити висновки про те, ким вона бачить вас в першу чергу.
Лялечка, янголятко, дитинко – шви­дше за все, у вас бачать лише зовніш­ність і ставляться до вас несерйозно.  Кицька – в першу чергу, ви – лише секс-партнер.
Маленька, масік, маленький, кри­хітка – в вас бачать «внутрішню дити­ну», про вас готові піклуватися і захи­щати.
Оригінальні прізвиська, наприклад, шмусік – кохана людина підкреслює унікальність ваших стосунків.
Тигр, левиця – партнер надає вели­кого значення сексу.
Сонце – ви для партнера – світло у ві­конці, яке повинно світити та гріти завжди. 
Слоненя, бегемотик – в вас цінують надійність. Стосунки переходять у ста­дію кохання-дружба.
Зайчик, рибка – може говорити про формальність стосунків або про те, що пристрасті вляглися.
Прізвиська з негативним відтінком – балда, чудовисько, опудало – вам го­тові прощати недоліки. Вас вважають «своїм» і хочуть отримати над вами «верх».
Цукерка, пампушка, пончик –  пар­тнер ставиться до вас як до своєї влас­ності та цінує вашу сексуальність.
Дорогий, золотко – дуже дорожить вашими стосунками.
Рідна, роднуля – говорить про гли­бокі почуття, сильну прихильність.
Мамка, папік – у вас бачать батьків, чекають від вас турботи.
Похідні від прізвища, імені, по бать­кові – Михайлович, Максимович, Петрівна – ставлення до вас дружньо-іронічне, ніжності і сексуальності в таких стосунках мало.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую