ye-logo.v1.2

«Козаки Поділля» готують сюрпризи для своїх шанувальників

Культура 3520
Фото: Людмиила

Це і новий диск, і музично-театралізоване дійство, і мюзикл…

В органному залі обласної філармонії відбулася презентація диску ансамблю «Козаки Поділля». У диск увійшли як авторські пісні народного артиста України, головного художнього керівника і диригента академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Миколи Балеми, так і обробки народних пісень і пісні, які такими вважаються, як-то «Козачому роду нема переводу», «Україно, матінко моя»…
Як пояснив Микола Панасович, через велику кількість учасників (80 осіб) востаннє колектив (єдиний академічний козачий ансамбль в Україні) виїжджав за межі країни більше двох років тому – на гастролі до Росії. Саме тому, для широкої популяризації творчості ансамблю і був випущений диск. 
«На це півріччя ми запланували ще два грандіозні проекти, – сказав  генеральний директор обласної філармонії Олександр Драган. – Це – Шевченкіана – музично-театралізоване дійство за твором Миколи Балеми «Пророк». А наприкінці травня відбудеться абсолютно унікальне явище в творчості колективу – буде представлений мюзикл «Сонячні сонати», за віршами Ростислава Балеми, музика Миколи та Богдана Балеми. Це також буде музично-театралізоване дійство, і ми маємо намір увіковічити його у відеоматеріалі».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую