ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 25 червня - 1 липня

Культура 3787
Цього тижня хмельничани багато відпочиватимуть!
Цього тижня хмельничани багато відпочиватимуть!. Фото: freepik.es

Програма заходів.

 Останній тиждень місяця порадує хмельничан кількістю вихідних. У цьому році День Конституції, 28 червня, припадає на четвер, тож святкуватимуть містяни протягом чотирьох днів. При цьому, у передсвятковий день в середу робочий день пропонують скоротити на одну годину.

Вже з початку тижня буде чим зайнятися. У понеділок в філармонії запланували фестиваль "ArtCello Junior Festival 2018", у вівторок та середу в місті проходитиме школа молодіжної активності "Старт до дій".

Очікувана подія для молоді – в суботу поблизу міського пляжу відбудеться фестиваль «My FEST» (колишній «Green Fest»). Цього року організатори обіцяють близько десяти різних локацій, дві сцени та відомих хедлайнерів.

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію "Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм", виставку пастелей "Метаморфози" Бориса Негоди. Виставку дитячого проекту “Очі малечі” показують в обласній науковій бібліотеці. В арт-центрі "MASLO" показують проект «Афтепаті». У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку світлин у стилі «ню» "Неприхована краса". В приміщенні обласної наукової бібліотеки експонують колекцію ілюстрацій "Більше ніколи поза увагою!", присвячену дискримінованим жінкам в Україні.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (25 червня)

 

Фото: автора

Круглий стіл "Прозорий Хмельницький: відверто про е-декларування"

Під час круглого столу відбудеться презентація проекту, а також буде проведено експертне обговорення щодо е-декларування на Хмельниччині за 2016 та 2017 роки.До відвертої розмови запрошено представників та представниць Хмельницької обласної ради, Хмельницької міської ради, поліції та прокуратури області, управління захисту економіки, фіскальної служби області та двох суддів: Хмельницького міськрайонного суду та Апеляційного суду Хмельницької області.

Коли: 11:00

Де: Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна, 33

Вартість: безкоштовно

Фестиваль "ArtCello Junior Festival 2018"

Участь у концерті беруть Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, диригент - Тарас Мартиник, солісти - Тобіас Ценц (Німеччина), Ян Чекачі (Румунія), Поліна Войцеховська (Україна), Жанель Саламатова (Казахстан), Реваз Хайндрава (Грузія), Артем Іоанісян (Вірменія), Азамат Мухтарули (Казахстан), Петро Сокач (Україна), Надія Курзова (Білорусь), Аліна Лукачович (Україна).

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість квитків: 60-70-80 гривень

Вівторок (26 червня)

Фото: з архіву редакції

Концерт "Ми тебе заквітчаєм, Україно!"

Участь у концерті беруть Академічний ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля", художній керівник Степан Дробіт, головний балетмейстер Сергій Качуринець, головна хормейстерка Катерина Дробіт, керівни оркестру, диригент Богдан Балема.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 60-100 гривень

Музична вистава "Красуні кабаре"

"Вистава сприятиме гарному відпочинкові, зануренню в незабутню атмосферу оперети, насичену кольорами, живою музикою, співом та святковим настроєм. У музично-танцювальному дійстві візьмуть участь балет під керівництвом головного балетмейстера Олександра Шиманського та оркестр театру під керівництвом диригента Леоніда Деркача" - повідомляють організатори. 

Коли: 18:30

Де: Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Школа молодіжної активності "Старт до дій"

Створюють ініціативну групу молодих людей, які мають бажання збільшити вплив молоді на розвиток супульства та своїми діями покращити комунікацію поліції та громади. Можливо, колись ви мали ідеї власних ініціатив, але не знали, як їх втілити у реальність. Школа молодіжної активності "Старт до дій", надасть необхідні компетенції. Із учасників проекту будуть створені ініціативні групи, які після отримання відповідних знань та навичок, самостійно розроблятимуть та втілюватимуть у життя цікаві та креативні проекти для молоді.

Коли: 16:00

Де: Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва, вул. Соборна, 33

Вартість: безкоштовно

Середа (27 червня)

 

Фото: Аргумент

Форум «За українську мову»

У якості основних спікерів на Форум запрошено мовознавця та політичного діяча Ірину Фаріон, директора Інституту української мови НАН України Павла Гриценка, письменницю Лирису Ніцой, директора центру «Українські студії стратегічних досліджень» Юрія Сиротюка, громадську діячку Тетяну Бондарчук. Захід у Хмельницькому стане першим регіональним Форумом. За підсумками Форуму буде ухвалено резолюцію до керівництва держави з вимогами створення належних законодавчих умов для функціонування та розвитку державної української мови.

Коли: 15:00

Де: Хмельницька дитяча школа мистецтв, вул. Гагаріна, 3

Вартість: безкоштовно

Урочистості з нагоди Дня Конституції України

На вас чекає святкова програма до Дя Конституції України. Для найменших організують конкурс малюнків.

Коли:15:30

Де: Спортивно-культурний центр "Плоскирів", вул. Курчатова, 90

Вартість: безкоштовно

Четвер (28 червня)

Фото: автора

День Конституції України

Хмельничан запрошують на святковий концерт за участю муніципальних колективів міста з нагоди Дня Конституції України.

Коли: 18.00

Де: Майданчик біля кінотеатру, ім. Т.Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

П'ятниця (29 червня)

Фото: Astrio

Івент "Magento Meetup & Contribution Day"

Організатори запросили міжнародних гостей, які поділяться своїм досвідом роботи з #Magento 2 на мітапі, а вже наступного дня, пліч-о-пліч з ентузіастами,
візьмуть участь у Contribution Day. Спікери: Valeriy Nayda (Magento, Kiev, Ukraine) — «Темная сторона Magento или как не нужно делать»; Alexander Paliarush (Magento, Austin, Texas) — «GraphQL in Magento 2»; секретний спікер.

Коли: 17:00

Де: Atwix, вул. Зарічанська, 3/2

Вартість: безкоштовно

Субота (30 червня)

Фото: з архіву редакції

Фестиваль My FEST

Крім двох сцен, буде обладнано близько 10 різних локацій. Хедлайнерами фестивалю стануть гурт "KARNA", хмельницький гурт "Безодня" та поп-виконавець Ivan Navi. Територю молодіжного парку поділять на різнотематичні зони: спортивну, наукову, художню, літературну та торговельну. Також на захід завітає відомий український сучасний письменник Любко Дереш. Уночі показуватимуть фільми просто неба та ще очікує багато цікавих сюрпризів.

Коли: 8:00

Де: Молодіжний парк

Вартість: безкоштовно

Курс із домедичної допомоги "Врятувати життя може кожен!"

Це шестигодинний інтенсив, багато шокуючих фактів та море практики. Програма курсу побудована так, що усі отримані знання можна одразу закріпити на практиці(25% теорії і 75% практики). Дізнаєтеся механізми допомоги при кровотечах, зупинці серця, інфарктах, інсультах, епілепсії, удавленні, утопленню та інших критичних ситуаціях. Найважливіше те, що наявність базової медичної освіти не є обов'язковим, адже програма максимально адаптована під потреби і знання пересічної людини, котра прагне вміти надавати домедичну допомогу. Навчання проводитимуть досвідчені фахівці відповідно до рекомендацій і протоколів Європейської Ради Реанімації та Американської асоціації серця.

Коли: 19:00

Де: ІІ поверх кафе-кондитерська "Цукерня", вул. Проскурівська, 45

Вартість: 450 гривень

 Неділя (1 липня)

Фото: BrestNote.by

Концерт "Польська хорова музика XVI-XXI ст."

Участь беруть: Хор CAPPELLA CORALE VARSAVIANA (Варшава) Диригент - Роман Ревакович. У програмі: твори Вацлава з Шамотул, Миколая Ґомулки, Ґжеґожа Ґервази Ґорчицького, Фелікса Нововєйського, Миколая Ґурецького, Юліуша Луцюка, Юзефа Свідера, Бартоша Ковальського, Дзмітри Либіна (Білорусія), Богдана Сегіна (Україна).

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 60-70-80 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»
Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщ о повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую