ye-logo.v1.2

Якими візерунками прикрашали подільську хату можна переглянути у музеї історії Хмельницького

Культура 1967
У музей історії міста експонується виставка робіт «Райські мелодії подільського візерунку»
У музей історії міста експонується виставка робіт «Райські мелодії подільського візерунку». Фото: khm.gov.ua

Підготували виставку викладачі шкіл естетичного виховання.

 Музей історії міста Хмельницького запрошує хмельничан та гостей міста поринути в самобутню мальовничу автентику подільської хати. Як повідомляють у міськраді, художники перенесли цю красу на папір і об’єднали у колективну виставку «Райські мелодії подільського візерунку».

«Вернісаж присвятили відродженню подільського декоративного розпису. Підготували його викладачі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва шкіл естетичного виховання міста та області. Передувала виставці пошукова та науково-дослідна робота фахівців Хмельницького науково-методичного центру культури і мистецтв. А працювали над роботами педагоги на обласному семінарі-пленері», - йдеться у повідомленні.

У міськраді додають, що основна роль у стінописах Поділля належала рослинним мотивам – квіти, дерево. Рослинні мотиви доповнюва¬ли зображення птахів, дуже рід¬ко – тварин, людей.

Отож, з автентичними зразками подільського розпису можна детально ознайомитись у мистецькій залі музею історії міста Хмельницького (вулиця Проскурівська, 30)

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую