ye-logo.v1.2

«RespublicaFEST»: «золота» сувенірка, дописана книга Карпи та невиправдані очікування

Культура 3045
Пісні гурту "QARPA" досить різнопланові, але байдужими вони не залишають нікого
Пісні гурту "QARPA" досить різнопланові, але байдужими вони не залишають нікого. Фото: автора

Ряди фестивальників другого, вже не безкоштовного, дня помітно порідшали.

Сподівання організаторів на те, що зміна місця «прописки» фестивалю не вплине на кількість його відвідувачів, схоже, не виправдалися. Якщо в перший день на виступі хедлайнерів біля головної сцени ніде було ступити, то у суботу там було стільки місця, що і полежати могли всі бажаючі, і посидіти з комфортом, і навіть влаштувати запальні танці. Чи то програма фестивалю не так зацікавила хмельничан, як у день відкриття, чи то бажаючих платити за вхід виявилося обмаль… Хоча у напрямку фестивальної зони йшли з міста у сутінках потенційні відвідувачі, проте їх було в рази менше, ніж напередодні.

Під виступ "QARPA" дуже весело танцювати, особливо, коли місця вдосталь.

У другий день «Respublica» на кожному кроці нагадувала костюмовану вечірку в стилі Хелловіну: зайчики, Бетмени, бедрики, зомбі тощо – територією прогулювалося чимало цікавих та кумедних персонажів. 

Від страшного до смішного: чимало відвідувачів "Республіки" нагадували героїв мультиків.

Фестивальники облаштувалися на території по-домашньому. Навіть квіти у горщику з собою принесли.

А музиканти другого дня виявилися «ближчими до народу», ніж першовідкривачі. Солісти різних гуртів раз по раз зістрибували зі сцени на колонки, максимально наближаючись до глядачів, учасники гурту «DASH» влаштували 10-хвилинну фото- та автограф сесію просто біля сцени, а всі, хто бажав отримати те ж саме від гурту «АННА», могли зробити це за півгодини після виступу.

Гітариста гурту "DASH" змусили віджиматися під час фотосесії.

Цього дня зі сцени вже не лунали заклики купувати та використовувати багаторазові склянки-сувеніри. Їх, як виявилося, на кожен день фестивалю виділяється лімітована кількість, і тара ця швидко розкуповується. А там, де ближче до вечора кілька склянок все ж вдалося знайти, їхня ціна, порівняно з першим днем, зросла уп’ятеро – склянка квасу у фірмовому «республіканському» келиху обійшлася у 70 гривень (при ціні напою – 20).

Багаторазові сувенірні склянки розкуповувалися швидко і коштували недешево.

Закривали другий фестивальний день гурти «QARPA» та «QEMIST». Ірена Карпа, про яку ведучі сказали, що вона не лише музикант, а ще й «встигає писати книги, виховувати дітей, займатися дипломатією, писати цікаві пости у Фейсбук, їздити в гори з собаками, і взагалі незрозуміло, коли вона репетирує», заради «Республіки» прибула до Хмельницького з Франції. В перервах між піснями Ірена встигла розповісти про те, що в очікуванні виступу вона дописала книгу, яку почала на «Файному місті»; востаннє була в Хмельницькому в 11 класі, на олімпіаді з іноземної мови, потім «вступила в іняз, а потім стала дипломатом, прости господи»; поговорила зі сцени трохи іспанською; попросила не розмахувати дуже прапором з написом «Бориспіль», бо саме в Борисполі їй треба бути наступного дня і від того їй трохи сумно; нагадала фестивальникам про те, що 1 вересня 1939 року почалася Друга Світова війна, і присвятила одну зі своїх пісень воїнам, які на Сході захищають Україну і дають нам, зокрема, можливість організовувати і відвідувати такі фестивалі, як «Respublica».

"Ви знаєте, що таке "soledad"? – запитала Ірена Карпа і трохи поговорила іспанською. "Soledad" - це назва міста у Венесуелі, а ще це слово означає "самотність".

Найемоційніші глядачі фестивалю – діти.

Розклад третього, фінального дня (2 вересня):

Головна сцена
17:00 - ROLL MODELS
18:00 - ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ
19:00 - KAZKA
20:00 - ХРИСТИНА СОЛОВІЙ
21:00 - TOMMY CASH
22:00 - KARNA

Drift stage
17:00 - SICK SOLUTION
18:00 - OSNOVA
19:00 - ESQIZET
20:00 - ПИРЯТИН
21:00 - ОДИН В КАНОЕ
22:00 - ФІОЛЕТ

Party stage
17:00 - БОДРАЯ КОРОВА
19:00 - ХЗВ
20:00 - BOYAR
21:00 - LINCER
22:00 - DERRICK FUNKMASTER

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую