ye-logo.v1.2

Двохсотметровий стріт-арт на в’їзді до Хмельницького майже готовий (ФОТО)

Культура 11102
Раніше на цій стіні вже були патріотичні графіті
Раніше на цій стіні вже були патріотичні графіті. Фото: автора

Підпірну стіну у Ружичній прикрасили стилізованими зображеннями історичних будівель міста.

Художники розпочали роботу ще минулого тижня, сьогодні ж наносять завершальні штрихи. Як раніше повідомляв сайт «Є», новий мурал стане подарунком хмельничанам до Дня міста. Розписом зайнялися майстри і учні Вищого професійного училища №25.

Новостворений стріт-арт з’явився на стіні по вулиці Кам’янецькій. Художники нанесли малюнки вісімнадцяти старовинних будинків Хмельницького, пам’ятника Богдану Хмельницькому і меморіалу «Янгол Скорботи». Загалом до роботи долучилося одинадцять вихованців училища разом зі своїми вчителями.

«Ми планували інші ескізи, але масштаб стіни дав свої корективи. Корегували вже на місці. Діти організовано поставилися до роботи. Вони звикші до подібних робіт, але були й такі, яких перший раз залучили. Кожен взяв те, що хотів малювати, тому учні задоволені, - каже майстер виробничого навчання Вищого професійного училища №25 Івана Тарасюк. – Доходимо до логічного завершення, роботи залишилося ще не багато. Сьогодні діти останній день працюють над розписом. Оскільки завтра релігійне свято, то в понеділок майстри самі прийдуть і підкоректують малюнки».

Знайшлося місце й для бренду міста

Хоча робота не з легких, майбутні живописці завзято працюють біля муралу. Кажуть, що раді здобути новий досвід. «Трохи важко працювати. Якщо розмальовуєш верхню частину, то руки терпнуть. До того ж, зранку ми в тіні, а після обіду доводиться бути на сонці. Проте нам подобається, робота цікава, - розповідає вихованець училища Влад Гриньков. - Тим паче, ми не вперше долучаємося до подібних об’єктів. Особисто я вже раніше допомагав розмальовувати стіну біля НВО №5».

Автори обрали найефектніші історичні будівлі міста

Щоб малюнки краще збереглися, майстри запропонували покрити їх лаком. Таким чином мурал буде більше захищений від бруду і вологи. Крім того, стріт-арт можна буде за потреби мити. Тож автори сподіваються, що їхня робота прослужить в гарному вигляді багато років.

Місцями між будинками з'являються меморіали

Приміщення лялькового театру

Хмельницький обласний художній музей

Пам'ятник Богдану Хмельницькому

По центрі муралу розташували герб міста Хмельницький на фоні сонця

Живописці закінчують останню роботу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую