ye-logo.v1.2

Литовський театр покаже хмельничанам безкоштовну виставу

Культура 2902
Хмельничан запрошують до сімейного перегляду вистави
Хмельничан запрошують до сімейного перегляду вистави. Фото: facebook.com

Дорослих і дітей кличуть на лялькову виставу «Дурна гуска».

Весела, добра та атмосферна вистава "Дурна Гуска" приїхала в Україну з Литви. У Хмельницькому яскравих лялькових персонажів покажуть в рамках гастрольного туру литовського театру ляльок «СIZ» (ЧІЗ).

Актори розкажуть історію про Гуску, яка була незадоволена собою. Вона постійно мінялася з іншими жителями ферми різними частинами тіла. З часом Гуска переміняла майже всі частини тіла, чим дуже вихвалялася. Коли ж з неї всі почали сміятися, вона не розуміла чому.

«Це цікаво, як обмін досвідом між ляльковеденням і культурою литовськими і українськими. В Україні до Будинку культури зараз ставляться, як до пережитку минулого. У Литві – це потужний осередок культури. Специфіка культури Литви дуже відрізняється віж нашої, вона дуже мила і прекрасна. Цю виставу необхідно подивитися, щоб зрозуміти куди рухатись нам, - розповідає одна з організаторів Юлія Рахно. – У литовських актрис, які приїдуть, є свій «Дім ляльок». У їхньому музеї іграшок є ляльки всіх марок і систем. Вони займаються в аматорському театрі «СIZ», який складається з перших букв прізвищ акторів».

Система ляльок, якими будуть керувати акторки, складається з різних шарів, як з подушок. Така трансформація буде цікава і незвична для хмельницького глядача.

Актриси театру «СIZ»

У Хмельницькому показ вистави відбудеться 27 жовтня, о 17.30, в головній залі міського будинку культури. Вхід вільний.

Напередодні ж, 26 жовтня, о 18:00 в книгарні Є (Проскурівська, 2) пройде прес-конференція театру ляльок «?IZ» "Ляльковедення по-литовськи". За участі актрис Нійоле Чірунене, Надії Іванової і Дали Зіемелене. Всі охочі зможуть поставити свої запитання, дізнатися історію створення музею та театру та познайомитися ближче з акторами.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую