ye-logo.v1.2

Яка подальша доля пам’ятника Мюнхгаузену в Хмельницькому

Культура 4090
Двір, в якому розташована скульптура барону Мюнхгаузену, хоч і обгородили парканом, але доступ до нього відкритий
Двір, в якому розташована скульптура барону Мюнхгаузену, хоч і обгородили парканом, але доступ до нього відкритий. Фото: Сергія Аніськова

Міська влада поки що не визначилася, що робити з бароном у центрі міста.

Пам’ятник-фонтан барону Мюнхгаузену, який в Хмельницькому розташований в дворі будинку 48, що на Кам’янецькій, поки що нікуди не переїжджає. Про це журналісту сайту «Є» розповів начальник управління житлово-комунального господарства міста Василь Новачок.

«Він потребує ремонту, - каже Василь Пилипович. – Але, враховуючи той факт, що під час реставрації пам’ятник може взагалі розсипатися, то ми його поки що не зачіпаємо. Була ідея перенести його в інше місце, але, знову ж таки, це неможливо, бо Мюнхгаузен може «не витримати переїзду». Мали пропозицію й зробити його копію, щоб встановити в іншому місці. Але далі слів справа не пішла».

Декілька місяців тому пам’ятник-фонтан, який був встановлений в 1970 році, опинився за металевим парканом, який встановили мешканці будинку, в дворі якого «мешкає» казковий барон. «Паркан встановлений без жодних дозволів, - каже Василь Новачок. – Але рішення про його демонтаж ніхто не розглядав, оскільки він не заважає пройти до скульптури – хвіртка не зачиняється на замок, а тому всі бажаючи можуть зайти в двір. Мешканці ж будинку жаліються, що біля Мюнхгаузена пиячать. Ми встановили там підсвітку і наче менше пияк стало. Але, що робити далі з цим пам’ятником – переносити чи ремонтувати, поки не вирішили. Єдине, зауважу, в цьому році ми точно його не зачипатимемо».

Нагадаємо, скульптура-фонтан літературного персонажа барона Мюнхгаузена була зроблена з бетону в 1970 році. Її авторами є Григорій Мамона, заслужений художник України Михайло Андрійчук та скульптор Валентина Ляшко.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую