ye-logo.v1.2

Хмельницька акторка оголосила голодування

Культура 6378
Раїса Бортнійчук виходитиме на акцію щодня по одній годині
Раїса Бортнійчук виходитиме на акцію щодня по одній годині. Фото: з сайту театру

Раїса Бортнійчук вимагає поновити її на посаді Хмельницького театру імені Старицького.

Сьогодні, 1 листопада, Раїса Бортнійчук вийшла на майдан Незалежності на «акцію годинного голодування». Актриса каже, приходитиме на акцію щодня з 11 до 12 години. Свої дії акторка пояснює тим, що директор театру Андрій Ковальчук звільнив її незаконно.

«Річ у тім, що директор, який пропрацював лише два місяці у нашому театрі, звільнив мене, не як актрису, а як голову профспілки. Він мене позбувся, тому що порушував трудове законодавство, а я йому на це вказувала. У мене і ще 36-ти чоловік з театру закінчився термін контракту. Він усіх попередив, що буде розривати контракти, а декілька тижнів тому вивісив наказ, що з усіма продовжує контракт окрім мене. Ну і вчора він мене звільнив», – коментує Раїса Михайлівна.

Директор театру Андрій Ковальчук пояснив, що у театрі діє контрактна система, відповідно якої процедура витримана. Підстава звільнення Раїси Михайлівни – закінчення строку контракту. На посаду, яку вона обіймала, оголосили конкурс і, за словами директора, вона, як і будь-хто бажаючий, може подати свою кандидатуру, аби довести свій професійний рівень.

«Для тієї посади, яку займала пані Раїса, необхідна вища освіта, в неї її немає. Я, як директор, не можу брати на себе відповідальність і продовжувати контракт людині, без вищої освіти на посаду де вона є обов’язковою. З приводу процедури – ми попередили Раїсу Михайлівну вчасно, за півтора місяці, на це є всі документи. Раїса Михайлівна не прийшла за повідомленням, був складений акт відповідно до закону. Всі документи ми відправили їй на пошту, там вона їх теж не забрала. Листи з повідомленням нам повернулись назад. Відповідно всі процедурні моменти витримані», – пояснив Андрій Ковальчук.

На конкурс Раїса Бортнічук свою кандидатуру не подаватиме. Обіцяє протестувати доки вистачить сил.

Юна МІТРАШКО. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую