ye-logo.v1.2

Виставку фотографій американського стріт-арту покажуть у Хмельницькому

Культура 1711
Авторка фотографує сцени створення муралів, щоб привернути увагу глядача до деталей
Авторка фотографує сцени створення муралів, щоб привернути увагу глядача до деталей. Фото: americahousekyiv.org

Хмельничанам продемонструють повсякденне життя Америки через міське мистецтво.

Завтра у Хмелницькому відкриють мандрівну фотовиставку робіт Ірини Каніщевої "Стінопис: вулицями США". Як зазначають організатори, Ірина розпочала задокументовувати вулиці, щоб зберегти ідеї художників.

“Вуличне мистецтво є ілюзорним і часто зникає, тільки з’явившись. Фотографиня Ірина Каніщева подорожує й шукає мурали в кожному місті, іноді потрапляючи в небезпечні квартали або перелізаючи через паркани. Авторка фотографує сцени створення муралів, щоб привернути увагу глядача до деталей, до складності та краси творіння, різноманітності форм вуличного мистецтва, стилів та технік”, - розказують організатори.

Завдяки цій виставці Ірина хоче показати процес створення публічного мистецтва - муралів у Сполучених Штатах; виділити деталі, на які сторонні люди зазвичай не звертають увагу; представити глядачеві американське повсякденне життя через міське мистецтво.

Відвідувачі презентації зможуть переглянути її відеозвернення. Виставка експонується в рамках проекту "Мандрівна виставка" від Американського Дому. На відкриття виставки запрошений хмельницький художник-монументаліст Андрій Томчишин, який розповість про особливості створення муралів у нашому місті.

Відкриття виставки відбудеться у середу, 14 листопада, о 15.00 у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці (у відділі літератури іноземними мовами та інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку»)

Ознайомитися з виставкою можна буде до 29 листопада, після чого вона помандрує в Харків.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую