ye-logo.v1.2

Кокотюха презентував хмельничанам роман, написаний за фільмом "Червоний. Без лінії фронту"

Культура 3199
Книга включена в промо-кампанію майбутнього фільму "Червоний. Без лінії фронту"
Книга включена в промо-кампанію майбутнього фільму "Червоний. Без лінії фронту". Фото: автора

Фільм ще знімається, а от книга вийде в продаж вже наступного тижня.

Сьогодні, 22 листопада, до Хмельницького приїхав відомий український письменник і сценарист Андрій Кокотюха з презентацією свого нового роману "Червоний. На лінії фронту". Під час зустрічі з хмельничанами письменник також показав частину відеоматеріалу із майбутнього фільму та продемонстрував бук-трейлер до книги. Як розповів автор, кінороман створений за мотивами однойменного фільму, який з’явиться в прокаті наступного року.

"Цими днями починається промо-кампанія фільму, який ми умовно називаємо "Червоний 2". Це не зовсім продовження фільму "Червоний", це приквел, тобто те, що відбувалося раніше, - розповів Андрій Кокотюха. - Ми повертаємося на десять років від того, в 30-ті роки, останні роки мирного часу. Ми бачимо, що наш головний герой Данило Червоний, будучи студентом-ліцеїстом, стає на шлях своєї боротьби. Це його перша спроба, звісно він робить поразку. Ми намагаємося показати, яким був герой в молоді роки. Те ж саме написане в кіноромані".

Письменник також анонсує, що в книзі крім молодих років героя, в одній з частин розповідається, що сталося з Данилом Червоним після концтабору.

"Останній розділ роману підхопить ту сцену, якою закінчився перший фільм. Читачі дізнаються, що станеться з героями на наступний день після того, як вони втекли. Дуже складна конструкція, але й історія не проста", - каже автор.

Книга отримає кінобкладинку

На думку Кокотюхи, оскільки фільм ще не дознятий, завдяки кінороману акторам і режисеру буде чіткіше зрозуміла задача.

"В Україні дуже дивно ставляться до екранізацій. Український читач не хоче бути глядачем. Він хоче мати втілення улюбленої книги на екрані. Щоб читали й озвучували картинки, які показують. Хоча насправді екранізують не книгу, а екранізують ідею. Мені ж головне зберегти мою ідею. Найгірше, коли від моєї ідеї намагаються відійти різними шляхами. Через це на майданчику час від часу спалахують скандали", - поділився письменник.

Книжка "Червоний. Без лінії фронту" побачить світ вже на наступному тижні. А от однойменний фільм з’явиться наступного року, коли саме – поки невідомо.

Зустріч з письменником відбулася у приміщенні Гуманітарно-педагогічної академії

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую