ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вперше запрацює Великодній ярмарок

Культура 5145
У Хмельницькому уперше вирішили провести Великодній ярмарок
У Хмельницькому уперше вирішили провести Великодній ярмарок. Фото: з архіву редакції

Святкове містечко розташується у центрі міста.

 Цього року у Хмельницькому вперше проведуть Великодній ярмарок. Розпочнеться він одночасно з фестивалем писанок «Великодній дивосвіт» у середині квітня і триватиме впродовж місяця. За словами начальника культури і туризму Хмельницької міської ради Артема Ромасюкова, бачачи зацікавленість хмельничан у Різдвяному ярмарку, цьогоріч уперше вирішили провести й Великодній.

«Буде аналогія з Різдвяним ярмарком. Звичайно, Великодній ярмарок буде менший, оскільки проводиться перший раз. Ярмаркове містечко розташуємо біля стаціонарної сцени поруч з кінотеатром Шевченка, - говорить Артем Євгенович. - Паралельно будуть організовані майстер-класи різноманітні з витинання, розпису писанок. Плануємо виступи муніципальних колективів, гаївки, веснянянки».

Вже традиційно у рамках фестивалю писанок «Великодній дивосвіт» на майданчику перед кінотеатром Шевченка красуватимуться гігантські писанки. «Ми виставимо свої великі писанки, які були зроблені в минулі роки. Також буде докуплена святкова ілюмінація», - додає начальник управління.

За словами Артема Ромасюкова, наймати охорону для великодніх писанок, як для головної ялинки міста, вони не будуть. «Охороняти писанки, як ялинку, буде задорого. Але зараз біля кінотеатру Шевченка більше камер встановили, тому думаю, що це врегулює, - каже він. – Крім того, останні писанки, які ми зробили з написом «Хмельницький» в брендових кольорах, є антивандальні. Коли їх покидали, з них здерлася лише трохи фарба . Ми їх відреставруємо». 

Великодній ярмарок разом з фестивалем писанок розпочнеться 13 го квітня й триватиме до 12-го травня.

Нагадаємо, минулого року під час фестивалю писанок у Хмельницькому вандали розтрощили великодні інсталяції.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую