ye-logo.v1.2

За межами реальності: у Хмельницькому відкрили арт-проект «Жи.Zа»

Культура 3824
Виставковий проект молодої київської художниці є першим персональним висловлюванням авторки у форматі цілісної експозиції
Виставковий проект молодої київської художниці є першим персональним висловлюванням авторки у форматі цілісної експозиції. Фото: автора

Смерть комара, шедеври не народжені – це та багато іншого можна переглянути на виставці.

У Хмельницькому презентували першу персональну експозицію київської художниці Поліни Щербини. Основними практикуючими медіа на виставці стали живопис і фотографія. У своїй творчості мисткиня зосередилася на темі внутрішніх і зовнішніх конфліктів людини з навколишній середовищем.

Назва проекту складається з двох понять «життя» і «за»межами підсвідомості. За словами художниці, тут представлені роботи, зроблені у 2016-2019 роках.

«На створення експозиції мене надихало життя. Я весь час фільтрую і переосмислюю якісь речі, що не полишають моїх думок. Таким чином з’являються мої роботи, - розповідає Поліна Щербина. - Із нещодавніх картин мені до вподоби робота «Твій дім – твоя голова». На ній зображена людина, замкнена у кубі. Куб має форму, як дім. І цій людині дуже тісно в своєму домі, в своїй голові. Вона кричить. А поруч з великим кубом є маленький куб, де також є людина. В неї є великий простір і їй спокійно. Це така метафора до внутрішнього спокою і світовідчуття».

Робота «Твій дім – твоя голова»

Своїм проектом художниця порушує питання: чи можливо визначити реальність? А вигадку? На думку авторки, з того, як саме ми сприймаємо цей світ, наше підсвідоме намагається розібратися, що з цього реальне, що надумане, а що є насправді важливим.

Художниця Поліна Щербина

Виставка «Жи.Zа» триватиме до 30 березня.

Переглянути її можна в арт-галереї «MASLO».

 

Серія з фотографій скульптур, які були покинуті їх авторами на етапі каркасу.

Художниця експериментує у живописі та графіці, паралельно працюючи із фотографією та інсталяцією.

 Проект дебютує в розрізі персональних висловлювань художниці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую