ye-logo.v1.2

Великдень на Хмельниччині: як міста області прикрасили до свята (ФОТО)

Культура 10260
Як підготувались до Великодня у різних районах області
Як підготувались до Великодня у різних районах області. Фото: автора

Писанки розвішані на деревах, кількаметрові крашанки та гігантські кошики з’явилися на площах і вулицях у різних населених пунктах області.

Напередодні свята Воскресіння Христового міста та селища області причепурили тематичними інсталяціями. До прикладу, у Хмельницькому цього року вперше розпочав діяти Великодній ярмарок. На майданчику поблизу кінотеатру імені Тараса Шевченка облаштували дерев’яні будиночки з пасхальними сувенірами, смачною їжею та різним крамом. На території ярмарку регулярно проводять тематичні майстер-класи і святкові концерти. Працюватиме ж святкове містечко впродовж місяця. А поруч з Майданом Незалежності в обласному центрі облаштували Великодню фотозону. Там дерева прикрасили різнокольоровими писанками.

Схожу фотозону зробили в Полонному. Волонтери та містяни прикрасили символічне Дерево миру. Різнобарвними писанками та крашанками прибрали деревце на території місцевого храму Святої Трійці.

Полонне: сотні писанок, які почепили на дерево, виготовили жителі міста. Фото: facebook.com

У Шепетівці головну площу прикрасили до Великодня величезними крашанками. Шість менших металевих крашанок та одна велика встановлені на площі. На узбіччях — дерева прикрашені стрічками та крашанками.

 Шепетівка: писанки виготовили навчальні заклади міста. Фото: shepetivka.com.ua

У Нетішині на центральній площі перед адміністративною будівлею виконавчого комітету Нетішинської міської ради встановили триметрову світлодіодну писанку. Також у місті з’явився Великодній янгол, який створили вихованці Будинку дитячої творчості.

 

Нетішин: у місті поставили світлодіодне яйце і Великоднього янгола. Фото: facebook.com

У Старокостянтинові встановили шестиметрове світлодіодне «Пасхальне яйце» на території біля міськради. Висота пасхального яйця — 6 метрів, каркас виготовлено з металу, облаштованого алюмінієм. Підсвітка зроблена з Flesh-гірлянд. У вечірню та нічну пору яйце буде світитися різними кольорами.

Старокостянтинів: вартість «Пасхального яйця» 125 тисяч гривень. Фото: starkon.city

У Кам’янці-Подільському протягом передвеликоднього тижня в закладах дошкільної освіти тривав фестиваль «Пасхальне диво». До свят прикрасили писанками і крашанками святкові деревця. Також малята з педагогами прикрасили синьо-жовтими стрічками символічні дерева дружби та єднання українського народу.

Кам'янець-Подільський: фестиваль «Пасхальне диво». Фото: kam-pod.gov.ua

У Дунаївцях напередодні пасхальних свят традиційно відбувся Великодній ярмарок, на якому товаровиробники громади та району представили широкий асортимент продукції.

Дунаївці: до Великодня тут традиційно проводять Великодній ярмарок. Фото: dunrada.gov.ua

Чимало крашанок і писанок можна побачити й на вулицях Городка. Різні за розмірами і орнаментом пасхальні яйця стали популярною фотозоною для мешканців міста.

  

Городок весь в писанках. Фото: facebook.com

Вуличну інсталяцію до Великодня облаштували й у Чемерівцях. Усі охочі зможуть насолоджуватись красою ручної роботи та зробити пам’ятні тематичні фото до Великодня.

 

Інсталяція "Чемеровецька писанка – 2019". Фото: facebook.com

 

Славутчани прикрашають свої двори. Фото: М.Олійник

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую