ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували книгу про «кімнати» жіночої душі

Культура 3344
Автор ілюстрацій і дизайну обкладинки – Тетяна Боднар
Автор ілюстрацій і дизайну обкладинки – Тетяна Боднар. Фото: автора

«Книга-відвертість, яка відкриває двері туди, куди зазвичай не пускають – у жіночу душу».

Збірку поезій «Територія жінки» сьогодні, 28 травня, у Хмельницькому презентувала письменниця, поетеса, фотограф Ольга Саліпа. У видання увійшло близько сотні віршів, написаних у 2017-2018 роках. Книга складається з п’яти розділів, кожен з яких – особлива кімната, особливі думки та мрії.

Авторка зізнається, ще півроку тому вона не збиралася видавати збірку, але наполегливі читачі у «Фейсбуці» змусили її змінити думку.

«У мене в соцмережах було стільки повідомлень і запитань, де можна прочитати мої вірші всі разом, що я почала задумуватися над виданням книги. Хоча до останнього не була впевнена, що така збірка має бути. Я не відчувала ніколи себе особливим літератором, кимось, кого будуть купувати, - розповіла Ольга. - Але коли я все ж прийняла рішення видавати збірку, вже мала договір з видавництвом, вірші лежали відредаговані, книжка не йшла. Тому, що я не розуміла для себе, якою вона має бути. Я не хотіла, щоб вона була просто збірником віршів під обкладинкою. Я чекала і шукала якусь ідею, яка мала в мене з’явитися. І от одного разу я спілкувалася у соцмережі з один другом, і в мене в голові вибухнула ідея, що це має бути територія жінки. Відразу виникла думка поділити рукопис на різні частини, різні «кімнати», кожна з яких матиме якусь особливу емоцію».

Свою збірку поезій Ольга Саліпа нещодавно виставляла на «Книжковому арсеналі».

Тоді й почалося життя «Території жінки». Тепер – це компактна книжка, яка легко поміщається в жіночу сумочку та її завжди можна взяти з собою.

Кожен розділ у збірці – певна емоція. Вірші об'єднані тематично між собою. «Перший розділ – «Кухня», там вірші світлі теплі, які асоціюються з приємними ароматами, смаками, позитивними відчуттями. У розділі «Спальня» поезія більш емоційніша, чуттєвіша, сповнена пристрасті. «Ванна» - кімната, де жінка чесна сама з собою. Важкі переживання і сльози саме там бувають. «Передпокій» – територія, де люди зустрічають гостей, де можна поговорити на філософські теми. І «Територія за вікном» - те, що жінка бачить, власне враження від природи, емоції які вона викликає в нашому житті», - ділиться поетеса.

Як зауважує авторка, ця книга не лише для жінок. Це справжній путівник для чоловіків по незнайомій території – території жінки.

Кожен розділ книги - окрема кімна.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую