ye-logo.v1.2

«Стежками Хортиці»: у Хмельницькому презентували виставку світлин з національного заповідника

Культура 2140
В експозиції представлені роботи різні за характером, напрямками та техніками виконання
В експозиції представлені роботи різні за характером, напрямками та техніками виконання. Фото: автора

Роботи належать учасникам всеукраїнського фотофестивалю.

Учора, 22 серпня, в обласному центрі відкрили виставку світлини, зроблених на території історичного заповідника у Запорізькій області. Там минулого року відбувався всеукраїнський фотофестиваль, результати якого об'єднали у експозицію «Стежками Хортиці» й презентували у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва.

«Наш фестиваль «Ukrainian Photo Camp» проходить уже четвертий рік поспіль. Світлини, які презентуємо у Хмельницькому, - це підсумок торішнього зібрання на острові Хортиця. Тоді ми мали 86 фотографів з різних регіонів України. Сюди привезли 56 робіт 35 авторів. Взагалі, Хмельницький першим бачить цю експозицію, після того повеземо її до столиці та Одеси», - розповідає співорганізатор «Ukrainian Photo Camp» Сергій Остаповський.

Серед авторів представлених фотографій - двоє хмельничан - Олена Лаптєва і Сергій Аніськов. Саме їм організатори фотофестивалю пообіцяли привезти роботи, зроблені на Хортиці до Хмельницького.

Фотовиставка "Стежками Хортиці"

Фотороботи зроблені під час фестивалю на Хортиці

«Наш фестиваль молодий, однак вже прийняв понад 200 учасників. Завдяки йому створюється певна спільнота, яка обмінюється досвідом. Це як митці-професіонали, так і аматори. На виставці «Стежками Хортиці», ми можемо побачити, як понад 30 авторів зібрались в одному місці, але наскільки по різному вони його бачать», - додає організатора фесту Віра Узніченко.

Фотовиставка "Стежками Хортиці"

Містяни зібрались на відкриття виставки

За її словами, когось захопила духовність острова – церква, когось портретистка козаків, жіноча природа, скелі, скіфські баби. Кожен з учасників фотофестивалю по своєму виразив те, що оточувало його навколо. Пані Віра каже, що цю зафіксовану українську самобутність після України повезуть показувати на виставках у сусідній Польщі.

Автори світлин показали, яким вони бачать історичний заповідник

А у Хмельницькому експозицію «Стежками Хортиці» можна переглянути до 2 вересня у музеї-студії фотомистецтва, що на вулиці Проскурівській, 56. 

Організатори фестивалю Віра Узніченко та Сергій Остаповський

Фотовиставка "Стежками Хортиці"

Світлини можна переглянути до 2 вересня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую