ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували проєкт, у якому поєднали фотографію та вірші

Культура 2477
DiaFragma – друга фотовиставка Діани Сулими
DiaFragma – друга фотовиставка Діани Сулими. Фото: автора

Свої роботи хмельничанам представила фотохудожниця з Нетішина.

Вчора, 5 вересня, у музеї-студії фотомистецтва відкрили новий мистецький проєкт під назвою «DiaFragma». До експозиції увійшли майже шістдесят фотографій, виконаних у різних жанрах, та понад десяток віршів.

Авторкою колекції світлин і поетичних рядків стала нетішинка Діана Сулима. Це її друга персональна виставка. Як зазначила жінка, фотографією вона займається лише як хобі, задля естетичного задоволення. Презентовані роботи – це погляд на ситуацію крізь призму поезії. Однак авторка наголошує: фотографії, що увійшли до проєкту, не є ілюстраціями до віршів, оскільки усе створювалось окремо і в різний час.

«Це не було задумано. Коли я познайомилась з Костянтином Ждановим, він зацікавився, що на одній з моїх фоторобіт є вірш. Так народилась ця виставка. Хоча вірші я давно не пишу, нетішинці мене знають більше, як поета. Але я не хотіла, щоб на кожній фотографії був вірш, аби не перевантажити глядача. А потім взагалі почала хаотично змішувати вірші і фотографії», - розповіла Діана Сулима.

На виставці «DiaFragma» презентовані вірші, написані з 2005 по 2016 роки, а фотографії створені у період з 2014 по 2019 роки. Авторці до вподоби жанри street-фотографії та fashion-фото. В арсеналі фотохудожниці – напівпрофесійний фотоапарат та досить часто смартфон. Прихопивши їх із собою, вона часто вирушає на пошуки нових сюжетів у компанії свого 5-річного сина Всемира. Адже головним досягненням в житті жінка вважає материнство.

Проєкт «DiaFragma» можна переглянути у приміщенні музею-студії фотомистецтва до 23 вересня.

Фотографією Діана Сулима займається 5 років
Майже 60 світлин продемонструвала авторка
Частина зображень доповнена також віршами
На виставці представлені кілька автопортретів Діани
На відкритті виставки авторка підготувала літературно-танцювальний перформанс

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую