ye-logo.v1.2

У хмельницькому обласному театрі встановлять погруддя Михайла Старицького

Культура 3028
Ніхто із хмельницьких театралів не має звання "народного артиста"
Ніхто із хмельницьких театралів не має звання "народного артиста". Фото: з архіву

Наступного року театр святкуватиме 90-річницю з часу заснування.

Хмельницький обласний український музично-драматичний театр імені Михайла Старицького наступного року відзначатиме 90-річчя. Як розповідає директор закладу Андрій Ковальчук, з цієї нагоди у фойє театру встановлять погруддя відомого письменника і театрала.

«Наступний рік ювілейний в театрі. Окрім того, буде 180-річниця від дня народження Михайла Старицького. Ми плануємо поставити його погруддя на першому поверсі. Він довго працював у сусідній Вінниччині, багато писав про Хмельниччину, ну і театр має його ім'я. Окрім того, плануємо постановку прем’єри за його п'єсою «Циганка Аза». До твору підходимо ґрунтовно і робимо його постановку більш сучасною, аби висвітлити нагальні проблеми ромів», - додав Андрій Ковальчук.

Керівництво театру сподівається, що до святкування ювілею дехто з акторів отримає звання «народного». Адже за всю історію існування закладу культури таке звання присвоювали лише один раз, ще за радянських часів.

«Зараз 28 річниця незалежності, а в тетрі досі не має народних артистів. Наразі ми подали вісім кандидатур на це звання, думаю 5-6 мають шанс отримати його. Але зараз іде ліквідація декількох міністерств, об'єднання їх в інші, проходить оптимізація, то цей процес затягується. До 90-річчя питання ми знову будемо лобіювати», - каже директор.

Читайте також: Відкриття другої сцени та фестиваль: яким буде новий театральний сезон у Хмельницькому

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую