ye-logo.v1.2

Відкриття другої сцени та фестиваль: яким буде новий театральний сезон у Хмельницькому

Культура 3809
29 вересня стартує новий театральний сезон
29 вересня стартує новий театральний сезон. Фото: автора

Запланували артисти декілька вистав-прем'єр.

Через декілька тижнів в обласному театрі імені Михайла Старицького стартує черговий 89-ий сезон. Відкриватимуть його п’єсою Вільяма Шекспіра «Приборкання норовливої».

«Сезон стартує не із прем’єри. За два тижні театр започатковує всеукраїнський театральний фестиваль «Starytskiy theatre fest-2019». Востаннє подібний фест у місті організовували сім років, ми цю традицію відновлюємо. Плануємо його проводити раз на два роки. Щоразу будемо запрошувати інші театральні трупи, щоб публіка Хмельницького мала змогу подивитись виступи інших театрів. Цьогоріч очікуємо артистів із Тернополя, Чернівців, Луцька, Полтави, Івано-Франківська і Коломиї», - розповідає директор хмельницького театру Андрій Ковальчук.

За його словами, фест планують відкривати новою постановкою трагікомедії Григорія Горіна «Тев'є-Тевел» у виконанні артистів театру Старицького. Щодня, упродовж тижня, містяни зможуть відвідувати різні вистави. Вартість квитків не змінюватимуть, вона становитиме від 60 до 100 гривень.

«Окрім того, цього сезону ми вже поставили і почали грати виставу для дітей «Троє поросят». Дитячу виставу готуємо і до зимових свят. З найближчого – це в листопаді вперше покажемо хореографічну виставу для дорослих за мотивами казки про Сплячу красуню, де буде залучений увесь балет», - зазначив Андрій Ковальчук.

Андрій Ковальчук каже, наступного року обласний театр святкуватиме 90 річницю започаткування

Додав, що 2 жовтня в театрі імені Михайла Старицького відкриють малу сцену на третьому поверсі будівлі. Вона не працювала понад п'ять років. Наразі приміщення відремонтували,а стільці розставили у формі амфітеатру. Розрахований зал на 100 осіб.

«На відкритті малої сцени свою постановку презентує українська режисерка Ната Бударіна, п’єса матиме назву «Одруження по англійськи». Там гратиме три людини, працюватиме оркестр. Загалом ця сцена буде експериментальна, на ній свою роботу зможуть продемонструвати навіть режисери-початківці», - каже диретор.

Відкриття сезону відбудеться 29 вересня. О 19.00 глядачів запрошують на перегляд п’єси «Приборкання норовливої» за адресою вулиця Соборна, 60. Квитки у касі театру.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую